Dobrovolníci se v Chomutově zapojili do úklidové akce, našli injekční stříkačky i rozbitou kánoi
Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Odbor životního prostředí chomutovského magistrátu i letos uspořádal v Chomutově akci Ukliďme Česko. V sobotu 2. dubna se v 9 hodin ráno sešlo kolem sta dobrovolníků, aby v lokalitě Horní Vsi uklidili přírodu.

Dobrovolníci s podporou Technických služeb města Chomutova uklízeli na třech trasách v Horní Vsi, z nichž dvě vyčistily území vymezené ulicemi Lipská, Kostelní, Bezručova a Svahová, třetí pak prostor okolo hornoveského hřbitova. Na závěr se všichni, kterým není lhostejný vzhled a čistota města, sešli v areálu Domovinka, kde se v chladném počasí mohli ohřát u ohně a dopřát si zasloužené občerstvení.

0604dobrovolnici2

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří se i přes mrazivé počasí s vervou a dobrou náladou pustili do úklidu a zvelebení našeho města,“ říká Marek Hrabáč, primátor města, který se úklidu osobně zúčastnil. „Bohužel se úklid neobešel například bez nálezu množství injekčních stříkaček narkomanů, naopak velice kuriózním nálezem byla rozbitá kánoe,“ vypočítává, s čím vším se dobrovolníci při úklidu setkali.

0604dobrovolnici3

Materiální a technické podpory se dostalo i dalším skupinám i jednotlivcům, kteří nahlásili a poté provedli úklid v jiných částech města. Dohromady se tak za jediný den z přírody na skládku přesunuly více než čtyři tuny odpadu, z čehož desetinu tvořily ojeté pneumatiky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru