Takto dopadl bavorák po srážce se zvěří. Poradíme, co dělat při střetu a po něm
Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Ústecký kraj, Lounsko - K dopravní nehodě osobního automobilu došlo v úterý ráno při střetu se zvěří na silnici spojující Mostecko, Lounsko a Litoměřicko. BMW se po nárazu u Libčevsi stalo nepojízdným.

K havárii došlo po půl sedmé ranní. Srážka si nevyžádala zranění osob. Vozidlo muselo být kvůli poškození přední části odtaženo.

Ročně dochází na českých silnicích k několika tisícům střetů mezi motorovými vozidly a divokou zvěří. Škody jdou do stovek milionů korun.

Co dělat při srážce se zvěří?

edeniky 2262

Pokud vám zvíře náhle vběhne do cesty, je jen málo pravděpodobné, že byste srážce dokázali zabránit. Ne vždy je také dobré strhávat volant a snažit se srážce vyhnout. Čas na promyšlenou reakci je totiž příliš krátký a hekticky započatý manévr nemusí proběhnout podle vašich představ, uvádí server epojisteni.cz. A také: když se například srně vyhnete a vozidlo kvůli tomu poškodíte jinak, z připojištění pro srážku se zvěří nedostanete žádné plnění. Policisté radí hlavně nestrhávat řízení! Náraz do zvířete sice bude silný, nicméně ne tolik, jako případný náraz do stromu nebo protijedoucího automobilu.

Po srážce nejprve volejte záchranku, pokud je to zapotřebí kvůli zranění osob. Kontaktujte policii, udělejte fotodokumentaci a volejte asistenční službu vaší pojišťovny a nahlaste pojistnou událost. Operátor vám následně poradí, jak dále postupovat a zároveň zjistí, zda vaše pojištění kryje také náklady na opravu po srážce se zvěří.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru