OBRAZEM: Hopman adventní běh přilákal do centra Žatce dvě stovky běžců, ovládla ho závodnice z Chomutova
Foto: Karel Urban a Jiří Šmerák
Chomutov

Žatec - Navzdory složité pandemické situaci přilákal 7. ročník Adventního běhu do centra města Žatce celkem 211 aktivních běžců z celých severozápadních Čech.

Hlavní atrakcí je tradiční atmosféra doběhu na nádherně předvánočně ozdobené žatecké náměstí. Střídavé počasí mírné pocukrovalo trať naštěstí až po doběhu většiny závodníků.

V celkem pěti bězích postupně proběhli centrem města minižáci a handicapovaní sportovci ze žateckého LORMu na trati 400 m, žáci na trati 1,2 km, muži na trati 6,6 km a konečně ženy, dorostenky a dorostenci na trati 4,4 km. Ve startovním poli se sešla řada známých závodních a kondičních běžců nejen ze Žatce, ale i sportovci z okolních měst, kteří si tuto předvánoční akci velmi oblíbili.

Absolutními vítězi hlavních běhů se stali Klára Mirvaldová z Chomutova a Pavel Wohl z Prahy. Na stupních vítězů před nasvícenou chmelničkou proběhla dekorace nejlepších běžců. Všichni ostatní běžci dostali v cíli stylovou medaili, drobnou cenu a využili vyhlášené pozávodní občerstvení ve vestibulu žatecké radnice.

Medailisté závodu - žáci 1. Záhrobský 2. Hájek 3. Kelner, žákyně 1. Blažková 2. Lošťáková 3. Šípková, dorostenci 1. Švec 2. Kalazi 3. Novák, dorostenky 1. Porubčanová 2. Bauchnerová 3. Konopková, muži A 1. Wohl 2. Hýna 3. Krátký, ženy A 1. Mirvaldová 2. Zímová 3. Pekárková, muži B 1. Procházka 2. Bajbora 3. Provazník, ženy B 1. Bulecová 2. Molnárová 3. Šmeráková.

V roce 2022 tradičně Hopman team odstartuje pořádáním Žateckého půlmaratonu a desítky v termínu 10. dubna 2022.

foto

0712hopman

0712hopman2

0712hopman4

0712hopman5

0712hopman6

0712hopman7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru