Opatření kvůli koronaviru na Chomutovsku: Zavřené školy, družiny, kino i aquasvět. Co vše ještě?
Do poštovních schránek dostávají lidé informační letáky. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov – Po dnešním mimořádném jednání rozhodlo vedení města o zrušení veškerých akcí organizovaných městem Chomutovem i jeho organizacemi do 18. dubna 2020.

Opatření se týká také některých organizací jako je například Kino Svět nebo Aquasvět. „Přestože jsme přistoupili k poměrně razantnímu řešení, rád bych občany ubezpečil, že se jedná pouze o preventivní opatření, která jsou ovšem nezbytná. Situaci stále monitorujeme a prozatím se není čeho obávat,“ uvedl primátor města Chomutova Marek Hrabáč.

Nařízením vlády jsou uzavřeny všechny základní a střední školy na území města, a to s účinností od 11. března 2020 až do odvolání. Z rozhodnutí zřizovatele je potom také uzavřeno Středisko volného času Domeček a Základní umělecká škola T. G. Masaryka. Mateřské školy a dětské skupiny prozatím fungují bez jakýchkoli omezení.

„Ředitelům základních a středních škol jsme doporučili, aby svým pedagogům zadali práci, kterou mohou vykonávat z domova,“ řekl náměstek primátora pro oblast školství Milan Märc. Rodiče dětí do 10 let si mohou podat žádost o ošetřovné z důvodu uzavření školy, kterou jim vydá příslušná základní škola.

„Všechny sportovní, kulturní a společenské akce organizované městem Chomutovem nebo jím zřizovanými organizacemi jsou bez ohledu na očekávaný počet návštěvníků s okamžitou účinností zrušeny až do 18. dubna 2020,“ oznámil náměstek primátora David Dinda. Konkrétně se jedná o tyto akce:

14.03. – Probouzení medvědů (Zoopark),
14.03. – Koupání pro otužilce (Kamencové jezero),
18.–19.03. – Mateřinka (Městské divadlo),
21.03. – Rodinné zápolení – Vítáme jaro (městský park),
26.03. – Den učitelů (radnice),
28.03. – Reprezentační ples města Chomutova (Městské divadlo),
28.03. – Koupání pro otužilce (Kamencové jezero),
04.04. – Ukliďme Česko,
11.04. – Rodinné zápolení S Kočičákem bezručákem (Bezručovo údolí),
18.04. – Den Země (Zoopark),
18.04. – Mezinárodní den památek a sídel.

Dále město Chomutov doporučuje ostatním pořadatelům veřejných akcí, aby při jejich organizaci postupovali obdobně. Doporučení se týká například pořádání Severočeských farmářských trhů (21.03., 04.04. a 18.04.), které se sice konají na chomutovském náměstí, ale organizátorem není město Chomutov.

Pro veřejnost bude rovněž uzavřeno kino Svět, Oddechové a relaxační centrum Aquasvět, zimní stadion, sportovní hala, Rodinné centrum Rozmarýn, Městské divadlo a Chomutovská knihovna včetně svých výstavních prostor. „Doporučujeme organizátorům zrušit všechny aktivity pořádané v těchto zařízeních a to bez ohledu na počet účastníků a diváků,“ doplnil náměstek primátora David Dinda. Sociální centrum Kamínek funguje dál.

Provoz Zooparku Chomutov zůstává bez omezení. Stejně tak provoz městské hromadné dopravy Dopravního podniku měst Chomutova a Jirkova, pozastavena byla pouze zájezdová doprava. Vozy městské hromadné dopravy jsou navíc mimo chemických přípravků dezinfikovány také ozonem. Ve všech zařízeních Sociálních služeb Chomutov a na všech lůžkových odděleních chomutovské nemocnice jsou zakázány návštěvy.

V pátek 13. března 2020 bude znovu zasedat Bezpečnostní rada Chomutovska. Pokud dojde k úpravě jakýchkoliv opatření, bude město své občany obratem informovat.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru