OBRAZEM: Úklid lesíku, rekonstrukce hřiště i zastávky. Takhle odsouzení velebí obec Všehrdy
Odsouzení zrekonturovali dětské hřiště ve Všehrdech. Foto: Jan Filo
Chomutov

Všehrdy - Odsouzení z věznice Všehrdy již řadu let vykonávají extramurální (mimo zdi věznice - pozn. red.) pracovní aktivity pro různé instituce v regionu Chomutova a Mostu. V dubnu letošního roku, po zvolení nového zastupitelstva obce Všehrdy, se zvýšil zájem o spolupráci s věznicí.

Na počátku jara odstartovala první spolupráce v tomto roce v rámci projektu Ukliďme Česko a vedení obce tak požádalo o pomoc při likvidaci černé skládky umístěné ve všehrdském lesíku. Vedení věznice nabídlo výpomoc i při dalších projektech, které pomohou s rozvojem obce.

0711vsehrdy2

Odsouzení se tak během roku podíleli již na několika obecních akcích. Konkrétně na úklidu již zmiňované černé skládky v přilehlém lesíku. Dále pak zrekonstruovali místní dětské hřiště, které je tvořeno akátovými herními prvky. Ty se musely nejprve obrousit, dále zatmelit a nakonec natřít lodním lakem. Upravili zeleň na dětském hřišti i u autobusové zastávky.

Autobusovou čekárnu odsouzení nejprve zbavili starého nátěru a poté nově natřeli. Proběhlo i odstranění opěrné zídky, která již nesplňovala bezpečnostní kritéria. Všechny tyto práce odsouzení vykonávali vždy pod dohledem zaměstnance oddělení výkonu trestu Věznice Všehrdy.

V současné době započaly i práce kolem obecního úřadu, kde odsouzení připravují podklad pro chystané zvelebení okolí a upravují interiér prostoru určeného pro využití budoucího komunitního centra.

0711vsehrdy1

Obec Všehrdy si této spolupráce velmi váží a na každém jednání zastupitelstva obce probíhá informace o spolupráci a poděkování za konkrétní odvedenou práci.

brv

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru