Škoda za čtvrt milionu! Žhář (34) zapaloval v Klášterci popelnice. Chytilo i auto a unimobuňka
Ilustrační foto Foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Kláštereckým policistům se podařilo dopadnout nebezpečného žháře, který ve městě zapaloval popelnice. V jednom případě se mu podařilo zničit i auto, unimobuňku a posuvnou bránu. Pachatelem je 34letý muž. Celkem způsobil škodu za čtvrt milionu korun.

Klášterečtí policisté objasnili čtyři případy žhářství, k nimž docházelo v období od března do července tohoto roku na různých místech v Klášterci nad Ohří. Muž zapaloval popelnice. V jednom případě však mělo být jeho jednání mnohem závažnější a důsledky mohly být fatální.

“V noci během minulého víkendu měl muž opět zapálit papír v plastovém kontejneru. V důsledku vzniklého požáru však bylo zničeno nejen pět kusů kontejnerů na odpad, ale i vedle stojící zaparkované osobní vozidlo, dále unimobuňka s přístřeškem obsahující různé elektrospotřebiče a další věci. Požárem byla zasažena a zničena i posuvná brána," sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Oheň navíc ohrožoval i několik dalších motorových vozidel a přilehlou obytnou budovu.

Celková škoda, která vznikla v důsledku požárů, byla předběžně vyčíslena na téměř čtvrt milionu korun. Čtyřiatřicetiletý muž, který byl za obdobné jednání již v minulosti odsouzen, se při výslechu ke žhářství doznal. V tomto týdnu ho vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci.

“Na základě podnětu policie a návrhu státního zástupce byl muž poslán soudem do vazby,” doplnila policejní mluvčí s tím, že kvůli riziku způsobení daleko větší škody v případě rozšíření požáru i na další zmíněné objekty hrozí muži za obecné ohrožení až osmiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru