OBRAZEM: To je hnus! Ve stánku s gyrosem skladovali maso v kufru auta
Ve znečištěném úložném prostoru osobního automobilu vedle prodejního stánku byly uloženy masné polotovary a syrové kuřecí maso v přepravkách. Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Ústí nad Labem - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje nařídila zlikvidovat maso ve stánku Gyros v Ústí nad Labem, který sídlí v ulici K Zahrádkám (u Möbelixu). Provozovatel tady totiž skladoval maso ve špinavém kufru auta!

Ve stánku se prodávají pokrmy rychlého občerstvení (gyrosu vyrobeného z nakoupeného mraženého polotovaru s přílohami). Při hygienické kontrole ve stravovacím provozu 9. července tady hygienici objevili maso neznámého původu, které bylo navíc zcela nevhodně skladováno. "Ve znečištěném úložném prostoru osobního automobilu vedle prodejního stánku byly uloženy masné polotovary a syrové kuřecí maso v přepravkách. Veškeré maso a polotovary jsou neznámého původu, nedoloženy doklady o původu potravin, není známá doba spotřeby," stojí ve zprávě krajských hygieniků.

Podle sdělení provozovatele se jednalo o polotovary, které byly zpracovávány v místě bydliště provozovatele. Konkrétně se jednalo o cca 145 kg masa a masných polotovarů - naložené syrové maso cca 20 kg, vařené kuřecí kousky cca 25 kg, kořeněné kuřecí kousky smažené cca 14 kg, rozmražená kachní prsa cca 2 kg, kuřecí prsa syrová cca 60 kg, kuřecí stehenní řízky s kostí cca 9,9 kg, předsmažené závitky cca 4 kg, předsmažená kachní prsa v těstíčku cca 7 kg, mleté vepřové maso cca 1 kg, zamražené masové kousky cca 4 kg.

Provozovateli byla nařízena okamžitá likvidace potravin. Za zjištěné nedostatky mu bude uložena pokuta.

foto

1007hygiena2

1007hygiena3

1007hygiena4

1007hygiena5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru