Jirkov prodal areál Preciosy. Koupí ho místní stavební společnost
Areál Preciosy bude mít nového majitele, jirkovskou společnost Rocknet. Město jí ho prodalo za necelých 29 milionů. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jirkov prodal areál Preciosy. Bývalý podnik od města koupila místní stavební společnost Rocknet, která tu chce mít zázemí pro své provozy.

O prodeji areálu rozhodli zastupitelé na svém posledním zasedání na konci června. Firma Rocknet byla jediná, která se přihlásila do veřejné soutěže. Nabídla však cenu, jakou si město představovalo - za areál zaplatí bezmála 29 milionů. „Kompletně se nám vrátí částka, za kterou jsme Preciosu kupovali, včetně provozních nákladů za dobu, kdy jsme ji vlastnili,“ potvrzuje vedoucí odboru majetku a útvaru investic Milan Reiner.

Město opuštěný podnik koupilo loni v dubnu. Chtělo zabránit tomu, aby se průmyslový areál dostal do rukou spekulantů. A povedlo se - získala ho úspěšná místní firma. „Areál bude využitý nejlépe, jak je možné,“ je přesvědčený starosta Radek Štejnar.

Rocknet chce do nově koupeného areálu o rozloze 4,5 hektaru přesunout své sídlo a provozy, které teď má na několika místech v okrese. Navíc expanduje a chce se rozšiřovat, o opuštěný závod se proto zajímala už před několika lety. Část areálu plánuje pronajmout také dalším firmám, které jsou na Rocknet navázané.

Společnost má nyní sídlo v Červeném Hrádku. Mezi hlavní obory její činnosti patří vrtné a injektážní práce v oblasti speciálního zakládání staveb a stabilizace horninového masivu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru