VIDEO: V Klášterci otevřeli jedinečné parkourové hřiště
Parkourové hřiště v Klášterci nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Hřiště na street workout se stávají ve městech pomalu standardem. V Klášterci jdou ještě dál. Kromě hrazd na cvičení s vlastní vahou zde otevřeli hřiště pro skoky, přebíhání a salta.

Hřiště vzniklo na sídlišti na okraji města na místě starého plácku. Místní mladí by s ním měli být spokojeni. „Sami si vybrali, jak má vypadat. Je postavené přesně podle jejich představ,“ říká starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

Začalo se stavět letos v březnu, zhruba v půlce května bylo hotové. A slavnostně se otevřelo ve čtvrtek odpoledne. Dominantní jsou na něm bytelné betonové překážky a pružný povrch. Dohromady přišlo hřiště na 1,4 milionu korun.

Parkour je disciplína, při které se jeho aktéři pomocí skoků a salt dostávají přes překážky. V městském prostředí používají zídky, schodiště, žebříky, střechy budov či zábradlí. A právě takové prostředí klášterecké hřiště napodobuje.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=zs_gEHIKkbg

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru