Klášterec nad Ohří – Šest hasičských jednotek vyjíždělo v noci k velkému požáru v Klášterci nad Ohří. „Červený kohout" se tady zmocnil vybydleného a prázdného objektu, mezi místními známým jako „Korea". Hasiči z Klášterce (profesionálové i dobrovolníci), sbor z Chomutova a Kadaně a nakonec také dvojice jednotek elektrárenských, Tušimice a Prunéřov, bojovali se zuřivým ohněm celých sedm hodin.

nočnípožár

Bývala to ubytovna pro cizince, odtud název Korea

Hořící objekt se nachází na levé straně hned na začátku Klášterce ve směru od Chomutova. V dávné minulosti padesátých let sloužil podle pamětníků jako ubytovna pro cizince (údajně Korejce a Vietnamce), pracující v ZKL, posléze se tady prodával nábytek. V současné době měl být opuštěný. To ale nebyla tak úplně pravda. Jak uvádí důstojník operačního střediska hasičů, z budovy bylo evakuováno několik osob. Podle našich informací se prý jednalo o zde přespávající bezdomovce.

Z objektu nic nezbylonočnípožár1

Celý požár byl hasičům nahlášený v 22.09 hodin, poslední auta s unavenými záchranáři pak odjížděla dnes ráno kolem páté hodiny. „Bylo to docela velké. Museli jsme strhnout oba zděné štíty, zbytek budovy byl víceméně dřevěný. I díky tomu toho z celého objektu moc nezbylo," popisuje jeden ze zasahujících hasičů.

Dobrá zpráva je, že při požáru nedošlo k žádnému zranění. Příčiny ohnivého řádění a způsobené škody budou nyní předmětem dalšího vyšetřování.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru