Chomutovsko - Prezident České republiky Miloš Zeman zavítal v rámci své dvoudenní návštěvy Ústeckého kraje také na Chomutovsko. Stejně jako na sousedním Mostecku, i u nás zopakoval svůj souhlasný postoj s prolomením těžebních limitů v nedalekém Horním Jiřetíně. 

Jako první se hlava státu zastavila v Jirkově, kde se v doprovodu starosty Radka Štejnara setkala se zástupci majitelů a managementu přepravce zemního plynu NET4GAS. Tato společnost stojí za zprovozněním plynovodu Gazela, který napojil Českou republiku na ruský plyn.

Další kroky prezidenta zamířily do chomutovského kina Svět, v jehož prostorách došlo na besedu s místními obyvateli. Pozdravit, vyslechnout a popřípadě položit otázku dorazilo na dvě stovky občanů. Prezident Zeman nejprve vyzval všechny přítomné k účasti na nadcházejících volbách a poté znovu pohovořil o těžebních limitech na Mostecku.

Když posléze došlo na volnější diskuzi, vyslechl Miloš Zeman stížnosti na místní bezpečnost, kriminalitu, Romy a další  nepřizpůsobivé obyvatele Chomutovska.  Prezident se  nenechal nikterak vyvést z míry a klidně odvětil, že nerozlišuje lidi podle barvy jejich pleti, ale pouze na slušné a neslušné. K tomu ještě přidal poznámku, že nepřizpůsobivý je podle něj ten, kdo si jde žádat o práci a pak nabídku nepřijme. V kině Svět došlo také na předání daru. Upomínkou na dnešní návštěvu bude prezidentovi olejomalba regionálního malíře a grafika Vojtěcha Krause, zobrazující chomutovskou radnici.

Po setkání s občany stihl prezident Zeman navštívit ještě onkologické oddělení chomutovské nemocnice a poté se celý vládní konvoj přesunul do Žatce. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru