Chomutovští jdou opět do toho. Popadnou pytle a posbírají odpadky. Přidejte se k akci Ukliďme Chomutov 2023
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov se opět zapojí do celostátní akce Ukliďme Česko a k účasti zve i veřejnost. Místní varianta úklidu pod názvem Ukliďme Chomutov proběhne v celostátním termínu, tedy v sobotu 16. září od 9 hodin.


Odbor životního prostředí, který akci spolu s Technickými službami města Chomutova organizuje, se při přípravě nových letošních tras snažil o oživení. „Řada lidí s námi uklízí pravidelně, tak hlavně pro ně se pokaždé snažíme o nějaké zpestření. Tentokrát jsme trasy po obou stranách zooparku naplánovali v opačném směru a také závěrečné občerstvení, na kterém město účastníkům rádo nabídne něco teplého do žaludku, proběhne jinde než minulý rok. Tentokrát dobrovolníky uvítáme v restauraci Dřevák na Kamencovém jezeře,“ informuje Dagmar Mutinská, vedoucí Odboru životního prostředí.

Sraz dobrovolníků proběhne v 9 hodin na parkovišti u horního vstupu do Zooparku Chomutov. Čekat je budou pracovníci Odboru životního prostředí, kteří jim poskytnou rukavice, igelitové pytle a napichováky. Po rozdělení se jedna skupina vydá k restauraci U Pratura a následně uklidí prostor podél cyklostezky, poté v Přemyslově ulici přejde železniční trať a odtud už zamíří přes loděnici do restaurace Dřevák. Druhá skupina projde pod silnicí I/13, uklidí prostor podél cyklostezky v ulici Březenecká a přes železniční nádraží Chomutov město dojde do Přemyslovy ulice a také končí svou cestu v restauraci Dřevák. „Doufáme, že i v letošním roce se zapojí co nejvíce lidí, jelikož tato akce má opravdu velký smysl,“ komentuje Mutinská.

Pytle s odpadem posbírají a odvezou pracovníci technických služeb. V loňském roce bylo při několika úklidových akcích připravených Odborem životního prostředí z příměstské přírody odstraněno 15,5 tuny odpadu.

Ukliďme Chomutov 2023 plakát

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru