TIP NA VÝLET: Minidomečky v lese, úchvatné vyhlídky! Objevte tajemné údolí v Krušných horách
Foto v článku: Lucie Hepnerová
Výlety

Sasko - Krušné hory – Jen kousek za našimi hranicemi u obce Pobershau se nachází údolí Schwarzwassertal. Turisty je velmi oblíbené a určitě stojí na výlet.

Zaparkovat jde asi půl kilometru západně na vrcholové loučce Amtsseite Katzensteinweg, kde je placené parkoviště.

Ve spodní části údolí Schwarzwassertal se tyčí nad údolím uskupení skal Katzenstein (Kočičí skály) s několika vyhlídkami. Všude je zábradlí, protože skály jsou opravdu vysoké. U vyhlídky je postaven pro návštěvníky turistický altánek, kde si můžou odpočinout a posilnit se.

Cesta vede dál lesem po červené proti proudu říčky Schwarze Pockau. V polovině údolí je lesní kavárna. Odtud vedou další pěší okruhy. Jeden je z horní vesničky Kühnhaide. Je to Naučná stezka Rašeliniště Stengelhaide – Kühnhaide. Zde se návštěvník dozví zajímavosti o historii rašeliniště, jeho obyvatelích a může sledovat, co se stane, když se rašeliniště po staletém těžení rekultivuje.

Výlet není vhodný pro dětské kočárky.

Kudy tam

Foto

e deniky 7

e deniky 4

e deniky 3

e deniky 1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru