ELEKTROVANDR: Okruh po Tesařově cestě je plný odpočívadel a nečekaných výhledů do údolí
Šumné údolí. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Meziboří – Zpevněné cesty, lesní pěšina, asfaltka bez automobilového provozu, spousta zastavení a informačních tabulí. To je naučná stezka Tesařova cesta, která vede okruhem z Meziboří kolem Klínů do Litvínova a zpět.

Cesta má necelých třináct kilometrů a vede kopcovitým terénem. Pokud pojedete na elektrokole, uvítáte přípomoc motoru a stoupání zvládnete bez sesedání. Začít můžete kdekoliv. Třeba na Meziboří u stadionu. Vydáte se směrem vzhůru téměř až k hranicím s Flájskou oborou, poté se vaše kola stočí směrem dolů, kousek nad vámi bude klínská sjezdovka. Klesání vás povede Šumným údolím až do Litvínova, kde nad Tescem projedete krátce lesem, abyste se vydali na nejnáročnější část, stoupání zpět do Litvínova.

https://www.youtube.com/watch?v=GD8ZnUw5ODU

Cestou je řada odpočívadel, sedmnáct stanovišť s informačními tabulemi. Pěšky je to pěkný půldenní výlet, na elektrokole se dá cesta zvládnout do hodinky, ale to si příliš neužijete různá zastavení.

Celkově bude váš výlet po Tesařově cestě a okruhem kolem Meziboří skvělým zážitkem plným krásných výhledů a zajímavých míst k prozkoumání. Pokud si budete potřebovat dobít baterii, své elekotrokole můžete nakrmit třeba u restaurace na mezibořské sjezdovce. Od Tesařovky je to jen pár desítek metrů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru