Chomutov – Kontrola z Krajské hygienické stanice objevila závažné nedostatky v Restauraci Monika v Chomutově. Špatně se tady skladovalo syrové i hotové jídlo, nedodržovala se hygiena. Kontroloři nařídili sanitaci celé restaurace, provozovatel dostane pokutu. O výsledku kontroly informují hygienici na webových stránkách Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje.

V Restauraci Monika si s hygienou hlavu příliš nelámali. Foto: 6x Krajská hygienická stanice

V Restauraci Monika se vaří minutky i hotovky a vyrábí se zde knedlíky. Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje provozovnu navštívili 20. září. Při kontrole byly zjištěny závažné nedostatky, které spočívaly v hrubém nedodržování osobní a provozní hygieny. Dále bylo zjištěno špatné skladování potravin, nezajištění ochrany pokrmů před kontaminací, nedodržování doby výdeje hotových pokrmů, nedodržování osobní čistoty ze strany zaměstnanců a hromadění odpadků v kuchyni.

V kuchyni kontroloři objevili potraviny skladované v rozporu s pokyny uvedenými na obalu výrobku a také potraviny, které nebyly žádným způsobem označeny. V chladicím boxu bylo v době kontroly velké množství hotových pokrmů a příloh z předešlých dní (polévky, omáčky, přílohy, pečené maso). Tato jídla musela být zlikvidována. Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru