Chomutov – Kontrola z Krajské hygienické stanice objevila závažné nedostatky v Restauraci Monika v Chomutově. Špatně se tady skladovalo syrové i hotové jídlo, nedodržovala se hygiena. Kontroloři nařídili sanitaci celé restaurace, provozovatel dostane pokutu. O výsledku kontroly informují hygienici na webových stránkách Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje.

V Restauraci Monika se vaří minutky i hotovky a vyrábí se zde knedlíky. Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje provozovnu navštívili 20. září. Při kontrole byly zjištěny závažné nedostatky, které spočívaly v hrubém nedodržování osobní a provozní hygieny. Dále bylo zjištěno špatné skladování potravin, nezajištění ochrany pokrmů před kontaminací, nedodržování doby výdeje hotových pokrmů, nedodržování osobní čistoty ze strany zaměstnanců a hromadění odpadků v kuchyni.
V kuchyni kontroloři objevili potraviny skladované v rozporu s pokyny uvedenými na obalu výrobku a také potraviny, které nebyly žádným způsobem označeny. V chladicím boxu bylo v době kontroly velké množství hotových pokrmů a příloh z předešlých dní (polévky, omáčky, přílohy, pečené maso). Tato jídla musela být zlikvidována. Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih.







