Děti se stejně jako při předchozích ročnících mohou těšit na Maxipsa Fíka a Áju. Foto: Kadaňský pohádkový festival
Chomutov

Kadaň – Od úterý 28. května se kino Hvězda v Kadani a jeho přilehlé okolí promění v pohádku. Začíná třetí ročník Kadaňského pohádkového festivalu. Tentokrát s mottem „Fantazie nezná hranic“. Akce, která v loňském roce přilákala do kadaňského Kina Hvězda stovky pohádkových nadšenců, má ambice uspět a předčit očekávání i letos.

Kadaňský pohádkový festival se stal již oblíbenou událostí pro rodiny. A proto se chystá již třetí ročník. „Fantazie nezná hranic – motto letošního ročníku, které připomíná, že svět pohádek a příběhů je bezmezný a plný nekonečných možností. Kadaňský pohádkový festival se na týden promění v místo, kde se tyto možnosti stanou skutečností a kde se mohou návštěvníci ponořit do světa fantazie, snů a pohádek,“ vysvětluje ředitel festivalu  Michal Voltr. 

Program festivalu zahrnuje bohatou paletu aktivit pro celou rodinu. Návštěvníky čekají divadelní představení, interaktivní workshopy, výtvarné dílny, taneční a hudební vystoupení a především pohádky. Program festivalu bude probíhat v kadaňském kině Hvězda. Na dopoledne jsou připravena promítání pro školy a školky, každý den festivalu od 15,30 a 18,30 hodin pak pohádka pro širokou veřejnost. Těšit se můžete již tradičně na setkání s Maxipsem Fíkem a jeho kamarádkou Ájou, kteří budou celý týden součástí festivalu. Společně se můžete vyfotit, zatancovat si a hlavně Fíkovi popřát k jeho narozeninám. 

Jedeme za hranice!

V tomto roce se Kadaňský pohádkový festival chystá překročit hranice Česka a zavítat do německého Aue-Bad Schlema, které je partnerským městem Kadaně. „Když se naskytla příležitost zapojit naše partnerské město, neváhali jsme ani minutu. Máme za to, že pohádky jsou univerzálním jazykem a máme proto velkou radost, že můžeme představit to nejlepší z pohádkové tvorby i tamnímu publiku,“ nechal se slyšet Michal Voltr.

Festival pomáhá Štěpánkovi!

Jak už tomu v pohádkách bývá, dobro vždy zvítězí nad zlem. A tímto se řídí i kadaňský pohádkový festival. Celá akce má totiž charitativní podtext. „Výtěžek z festivalu bude věnován na dobrou věc. Chceme pomoct Štěpánkovi, opravdovému bojovníkovi, který se již od svého narození potýká s vážnými zdravotními problémy. Doufáme, že tak jeho rodině trochu finančně odlehčíme a oni budou moct Štěpánovi dopřát tu nejlepší zdravotní péči,“ vysvětluje Michal Voltr. 

Děkujeme – bez Vás by to nešlo!

„Celá akce by se nekonala nebýt našich významných partnerů. Velké díky patří především generálnímu partnerovi skupině ČEZ a ministerstvu kultury, které celý festival zaštiťuje. Dále děkujeme za poskytnutí neinvestiční dotace Ústeckému kraji a dotace z Euroregionu Krušnohoří z programu: Fond malých projektů,“ říká Michal Voltr a dále pokračuje: „Samozřejmostí je ale také poděkovat i našim dalším významným partnerům. Velké díky ale patří především našim dětem. Bez nich bychom myšlenku uskutečnit festival nikdy neměli, a jsme proto velice rádi, že pro ně tento festival můžeme již třetím rokem uspořádat.“

Veškerý program a další potřebné informace naleznete ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru