Společnost Isolite stěhovala svůj provoz do nové haly již koncem minulého roku. Teď získala i zbytek prostoru. Foto: jip
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Nové industriální centrum, Garbe Progresus Park Klášterec I mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří je krátce po svém dokončení již plně obsazen. Také zbývajících 27 % volné kapacity pro sebe získal dosavadní hlavní nájemce, skupina ISOLITE.

Německý výrobce těsnicích systémů pro automobilový a letecký průmysl tak do nového českého zázemí přesune po svém německém závodu rovněž nizozemskou robotickou výrobu o vysoké přidané hodnotě. Pro region to bude znamenat dalších 120 pracovních míst s dlouhodobou perspektivou.

„Zájemců o zbývající volnou kapacitu v Garbe Progresus Park Klášterec I bylo hned několik a jejich souhrnná poptávka výrazně převyšovala nabídku. Od začátku tak bylo jasné, že se nemůže dostat na všechny. I díky dosavadní vzájemné spokojenosti jsme se nakonec rozhodli upřednostnit skupinu ISOLITE a rozšířit s ní spolupráci na základě dlouhodobé nájemní smlouvy,” uvádí Lukáš Zrůst, spolumajitel skupiny Progresus, která byla hlavním investorem projektu s mezinárodní certifikací udržitelnosti BREEAM Very Good. 

Špičkové průmyslové a logistické centrum za 520 milionů korun společnost ISOLITE začala využívat už loni v listopadu, kdy na více než 13 tisíc metrů čtverečních přesunula výrobu z německého Ludwigshafenu (informovali jsme ZDE). Zbývajících 5 tisíc metrů čtverečních nyní společnost využije k relokaci nizozemské robotické výroby, která dodává komponenty například pro skupinu Mercedes-Benz. V hale bude probíhat automatizovaná montáž turbodmychadel a sacích potrubí určených pro hybridní osobní vozy i užitková vozidla. Nová výroba s sebou přináší dalších 110 pracovních míst v oblasti výroby, 10 pozic administrativních a také referenční procesy pro výzkum a vývoj automatizované montáže a laserového svařování.

Vysokou přidanou hodnotu pro lokalitu navíc má i dlouhodobá perspektiva, kterou ISOLITE vytváří. Smlouva na pronájem celého průmyslového centra, na jejímž uzavření se podílela mimo jiné i společnost Cushman & Wakefield, totiž zahrnuje období 10 let s opcí na další dekádu. „Jsme rádi, že se industriální zóna plně využívá a obyvatelé Klášterce i celého Chomutovska si díky příchodu velkých zaměstnavatelů mohou vybírat ze stabilních a kvalifikovaných pracovních míst,“ uvedl starosta Klášterce nad Ohří Štěpán Drozd.

Nabídka práce by se navíc mohla v lokalitě do budoucna ještě rozšířit. Progresus a Garbe se chtějí průmyslové zóně Verne mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří u silnice R13 a dálnice D7 dál věnovat. S ohledem na přetrvávající vysokou poptávku po špičkových a dobře umístěných industriálních nemovitostech v České republice zvažují možnosti dalšího rozvoje zóny, včetně varianty pokračovat v úspěšném projektu Garbe Progresus Park Klášterec další etapou.

Martin Polák, ředitel GARBE pro východní a střední Evropu, dodává: „Dopronájem celé haly současnému nájemci je určitě logickým krokem jak pro nás, tak pro ISOLITE. Navíc se tím na Ústecku etabluje výrazná a úspěšná výrobní firma, která vytvoří další pracovní místa. Nájemce naopak ocení, že hala splňuje vysoké technické standardy s certifikací BREEAM Very Good.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru