Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň – Přínosy kojení jsou nezanedbatelné. Není lepšího pokrmu pro právě narozené miminko, než mateřské mléko a zároveň tato zázračná tekutina skýtá mnoho benefitů i pro kojící maminky. Čím déle miminko kojíte, tím méně Vám hrozí osteoporóza, rakovina prsu, vaječníků a děložního hrdla, lépe se zbavíte poporodních kil a má blahodárný vliv na matčinu psychiku. To vše nastávající maminky denně poslouchají, o to větší pocit selhání však slýchají, když se jim tato přirozená věc nedaří.

„V naší porodnici máme na oddělení šestinedělí k dispozici laktační poradkyni Gabrielu Hefnerovou, která během pobytu maminkám pomáhá překonávat překážky, jimž krátce po porodu vytouženého miminka mohou na cestě k přirozenému procesu kojení čelit. V poradně citlivým a nenásilným způsobem vysvětluje, jak kojení pomáhá utvářet s děťátkem silné pouto, jaké polohy jsou vhodné pro podporu laktace nebo jak pečovat o bolavá prsa," vysvětluje marketingová specialistka Nemocnice Kadaň Karolína Odlasová a dodává: „Začátky jsou pro miminko i maminku velmi důležité, proto bonding ihned po porodu a rooming-in jsou u nás samozřejmostí. Když se však i přesto kojit nedaří, není to v žádném případě selháním maminky a často stačí jen vlídné slovo a psychická podpora od odborně proškolené a zkušené laktační poradkyně, která mamince pomůže objasnit příčinu problému a najít nejvhodnější řešení."

I když žádné potíže s kojením na oddělení šestinedělí nenastanou, služby laktační poradkyně mohou maminky využít i kdykoliv po návratu domů.

Kontakt na laktační poradkyni Nemocnice Kadaň:
Gabriela Hefnerová
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
tel.: 474 944 297 (po-pá, 7-14h)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru