Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Klášterečtí policisté dopadli muže, který si v říjnu neoprávněně „vydělal“ přes 20 tisíc. Našel totiž cizí peněženku včetně platební karty, ze které pak vybral 20 tisíc korun.

Zmíněnou peněženku s osobními doklady, platební kartou, padesátikorunou a starším mobilem předtím ztratil muž, který se v nočních hodinách vracel z jedné klášterecké restaurace. K jeho smůle uvedené věci našla nesprávná osoba. „Poškozený měl navíc u své platební karty uveden i PIN kód, čehož pachatel využil, a vybrat si hotovost z bankomatu pro něj díky znalosti PINu nebyl žádný problém," podotkla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Provedeným šetřením se však policistům totožnost původně neznámého „nálezce“ podařilo zjistit. Jedná se o 24letého recidivistu z Klášterce nad Ohří, který byl za podobné jednání v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu. Nyní je po propuštění z jeho výkonu dokonce ještě „v podmínce“, která mu končí až v březnu roku 2025.

Policisté již dotyčnému sdělili podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. U soudu mu s ohledem na předchozí trest nyní hrozí až tříleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru