Chomutov – Chomutovu se vrátilo Kamencové jezero. Prioritou města je teď co nejdříve areál otevřít. Radnice dopředu upozorňuje, že letošní sezóna nebude na jezeře stoprocentně komfortní. Návštěvníkům to chce kompenzovat snížením vstupného.

Foto: archiv města

Je zřejmé, že se brány Kamenčáku neotevřou s tradičním začátkem sezóny 1. května. „Do majetku města se dlouho neinvestovalo, bude s tím dost práce. Musíme taky zajistit provozní věci, administrativu, zaměstnance a mnoho dalšího. Chomutovákům se omlouváme za opožděný start a improvizované podmínky, chceme zachránit aspoň část sezony,“ sdělil primátor Daniel Černý.

Kamencové jezero bude zřejmě provozovat chomutovský zoopark, který je městskou organizací. Vedení radnice se to zdá jako nejlogičtější krok. Zoopark má zkušenost s návštěvníky, umí pronajímat stánky a obecně má předpoklady ke zvládnutí provozování areálu.

Před otevřením areálu chce město nechat opravit boční mola. Velké molo zůstane letos nepřístupné, začne se pracovat na jeho obnově. „Chtěl bych všechny požádat o trpělivost a pochopení. Letošní sezona nebude na Kamenčáku stoprocentně komfortní. Určitě se to promítne i do cen vstupného, které snížíme,“ dodal primátor.

Město se také bude muset finančně vyrovnat s odcházejícím podnájemcem společností CV Relax, která do areálu investovala. Udělá tak na základě znaleckých posudků a inventarizace, která už na jezeře probíhá. Kolik nakonec soukromé společnosti radnice zaplatí, v tuto chvíli není jasné. Zdeněk Fojtík z CV relax tvrdí, že do areálu investoval 41 milionů korun, město má znalecký posudek na necelých 23 milionů. Není tedy vyloučeno, že rozhodne až soud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru