Jedna společnost ve velké průmyslové zóně Triangle končí. Postupně propustí všech svých 126 zaměstnanců
Pohled na výrobní závod v průmyslové zóně Triangle, ve které podniká i společnost Hitachi Cable Europe, s.r.o. Zdroj: SPZ Triangle
Chomutov

Žatec, Most - Společnost Hitachi Cable Europe plánuje v roce 2023 ukončení svých podnikatelských aktivit ve Strategické průmyslové zóně Triangle. Jde o oficiální prohlášení firmy, které zveřejnilo vedení průmyslové zóny.

Veškerá výroba kabelových svazků pro vlakové soupravy a automobilové komponenty skončí v březnu letošního roku. Poté je naplánováno uzavření závodu na září 2023 a ve stejném období dojde k postupnému propouštění všech 126 kmenových zaměstnanců. Společnost aktivně vyvíjí úsilí o vytvoření nabídek práce pro své zaměstnance, ať v rámci zóny nebo mimo ni.

Ostatní firmy v průmyslové zóně Triangle, které již vytvořily přes 4 600 pracovních míst, naopak stabilně realizují a některé i rozšiřují své podnikatelské záměry, jako Nexen a CTP, což vyvolá další poptávku na pracovním trhu. Obdobně japonská společnost Hitachi Astemo Czech se svými přibližně 420 zaměstnanci vyrábějící tlumiče kol pro automobilový průmysl bude nadále rozvíjet svou podnikatelskou činnost, a to i v oblasti elektromobility.

"Do průmyslové zóny také vstoupilo několik nově příchozích investorů, kteří v současné době připravují své investiční záměry, např. v oblasti výroby zeleného vodíku a komponentů s tím spojených, výroby trezorů nebo kancelářského vybavení i elektrotechniky. Souběžně je v jednání vstup dalších výrobních společností a také služeb spojených s udržitelným rozvojem průmyslové zóny," uvádí za průmyslovou zónu Martin Pondělík.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru