VIDEO: Studenti se dozvěděli, jak nastartovat kariéru
Cloud Con v Chomutově.
Chomutov

Chomutovsko - Studují střední školu a už pro své spolužáky uspořádali technologickou konferenci SPSCV Cloud Con. Řeč je o členech rozvojového programu Microsoft Studentské trenérské centrum (STC), kteří se rozhodli, že ostatním studentům také umožní vhled do světa moderních technologií, které se ve firmách aktuálně používají.

Akce se konala v chomutovském Kině Svět. Pro více než dvě stě účastníků zajistili přednášky od expertů na IT, cloud, startupy, umělou inteligenci, vývoj PC her, dále od zkušených podnikatelů i úspěšných studentů. Na akci dostaly prostor lokální IT firmy, které studentům nabídly pracovní příležitosti. Byly představeny i další studentské programy, které umožňují rychlejší osobnostní a vědomostní růst.

Myšlenka vlastní IT konference vznikla už skoro před rokem. Podle organizátorů podobná akce v regionu zatím chyběla. „Chtěli jsme studentům ukázat, jaké možnosti mají už na střední škole, a inspirovat je k tomu, aby se jich chopili co nejdříve, protože jim to velkou mírou pomůže v jejich rychlém růstu,“ říká hlavní organizátor konference Jindřich Richter.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=5-iK7WJ5Ih0

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru