Město a architekti hledají novou podobu vyklizené budovy na náměstí. Rekonstrukce má začít v půli roku
Vyklizená budova na náměstí Dr. E. Beneše. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Jirkov - Jirkovští radní se koncem února sešli s architekty a zástupci opozičních klubů nad dopracováním variant rekonstrukce vyklizené budovy čp. 1561 na náměstí Dr. E. Beneše, v níž působila Komerční banka a další provozovny. Účastníci domluvili na březen pracovní setkání zastupitelů, na němž je seznámí s projednanými variantami přestavby objektu.

Přestavba budovy čp. 1561 má začít v půli roku a potrvá asi rok a půl. Původní předpoklad nákladů byl 40 milionů korun bez DPH, ale projektanti navrhli rekonstrukci za 115 milionů s DPH. To bylo pro město neúnosné. Proto architekti projekt upravují, aby se přiblížil 60 milionům.

Základní myšlenkou je rozdělit objekt do dvou bloků se střechami kolmo k sobě. Vystěhovaná banka a restaurace tu budou mít opět své místo, zbylé prostory se připraví pro budoucí využití podle potřeby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru