Kadaňská restaurace, která kvůli mizerné hygieně musela před měsícem zavřít, je opět v provozu
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutovsko - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje informovala o znovuotevření restaurace Střelnice v Kadani. Provozovna byla před měsícem uzavřena kvůli závažnému porušení hygieny. V současné době byly všechny nedostatky už odstraněny a v restauraci se může znovu vařit.

Hygienici poprvé navštívili restauraci Střelnice 5. února. Zjistili, že v celé provozovně nejsou dodržována základní hygienická pravidla. Prostory i kuchyňské potřeby, včetně například mixéru, grilovací desky, fritézy nebo mrazicího zařízení, byly silně znečištěné. Na stěnách byly nánosy mastnoty. V kuchyni v ohřevné vaně se v době kontroly nacházely opakovaně ohřívány hotové pokrmy a přílohy z předešlých dní. Více jsme psali zde:

{article title="OBRAZEM: Tady jíst nechcete! Kvůli mizerné hygieně musela zavřít další restaurace na Chomutovsku"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

Protože se v takovém prostředí mohly jednoduše a rychle množit nebezpečné bakterie, kontroloři nařídili až do odstranění závad okamžitě restauraci uzavřít.

V úterý 5. března byla v restauraci provedena opakovaná kontrola z krajské hygienické stanice na základě písemné žádosti provozovatele o znovuotevření provozu. Situace tentokrát vypadala úplně jinak. Provozovatel prostory restaurace a kuchyně uklidil, vymaloval a zjednal nápravu i dalších zjištěných nedostatků.

“Byla provedena sanitace celé provozovny včetně sanitárních zařízení, zařízení a vybavení kuchyně a skladů. V blízkosti kuchyně byla zprovozněna úklidová místnost. Povrchy stropů a stěn byly vybíleny, pavučiny byly odstraněny. Ve VZT zařízení byly vyměněny filtry a řemen u motoru, vyměněny byly i poškozené stropnice,” stojí v aktuální zprávě z krajské hygienické stanice. Od 5. března byla proto činnost stravovacího provozu znovu obnovena.

0603restaurace1

0603restaurace2

0603restaurace3

0603restaurace4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru