Na chirurgickém sále v novém pavilonu J už lékaři provedli první operace. Foto: Krajská zdravotní
Chomutov

Chomutov – Pět moderních operačních sálů a chirurgická jednotka intenzivní péče (JIP) v novém pavilonu „J“ chomutovské nemocnice startují naostro! Krajská zdravotní má zde ode dneška, 27. května 2024, v plném provozu již všechna zdravotnická pracoviště.

Urgentní příjem, centrální operačními sály, centrální sterilizace a anesteziologické oddělení s JIP se pro pacienty otevíraly postupně od začátku dubna. Spolu s novým pavilonem v děčínské nemocnici patří nová budova v chomutovské nemocnici mezi nejmodernější stavby ve zdravotnictví v celém Ústeckém kraji. Její zprovoznění zásadním způsobem zkvalitnilo a zrychlilo péči o pacienty.

V minulém týdnu zdravotníci režim na operačních sálech dolaďovali, aby vychytali případné nedostatky. „Provoz centrálních operačních sálů a chirurgické JIP v novém pavilonu jsme zahájili de facto již ve čtvrtek 23. května. Úspěšně proběhly výkony všech tří operačních oborů, tedy gynekologie, chirurgie a ortopedie. Všechny operace proběhly bez komplikací, personál plně zvládal organizaci práce,“ sdělil MUDr. Michal Zeman, Ph.D., ředitel Nemocnice Chomutov. 

Těsně před otevřením si nový pavilon chomutovské nemocnice mohla prohlédnout i veřejnost. Foto: Jitka Fárová

Celkové náklady na nový pavilon v chomutovské nemocnici přesáhly 880 milionů korun, na čemž se částkou 150 milionů korun podílela dotace z Evropských fondů – konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu a nejvyšší část byla kryta investiční podporou Ústeckého kraje a investičním úvěrem od Komerční banky, který si vzala Krajská zdravotní pro zajištění svých investičních plánů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru