Vodní dílo je kulturní památkou vystavěnou v letech 1902 až 1904. Povodí Ohře, a. s.
Chomutov

Mostecko – V Národní přírodní rezervaci Jezerka na Mostecku prochází vodní dílo Jezeří celkovou rekonstrukcí, ke které Povodí Ohře přistoupilo na základě výsledků geotechnického a stavebnětechnického průzkumu.

Nyní probíhá výstavba nové konstrukce návodního líce, monolitický tubus odběrné věže je vybetonován a zbývá na něj vrátit historizující kamennou věžičku a vybavit ho vnitřním vystrojením. Stavební práce plánujeme ukončit v polovině roku 2025," popsala proces mluvčí Povodí Ohře, a. s., Dana Zikešová.

Vodní dílo je kulturní památkou vystavěnou v letech 1902 až 1904.  „S ohledem na její stáří a technický stav jsme se rozhodli opravit všechny jeho dílčí konstrukce. Aktuálně je vodní nádrž vypuštěna a probíhá zde např. dokončení přespárování na vzdušném líci, kde byl také restaurován erb Lobkowiczů," dodala Dana Zikešová.

Na návodním líci (strana hráze, kde bude voda) pracovníci vybourali původní konstrukci a nyní zde provádí hydroizolaci a vyzdívku betonovými tvarovkami, které prolévají betonem. „Chystáme se také na rekonstrukci části bezpečnostního přelivu, kde připravujeme bednění. Na koruně hráze máme dokončené izolační vrstvy a nyní zhotovujeme železobetonovou římsu," uzavřela mluvčí.

Zhotovitelem stavby za 82,5 mil. Kč bez DPH je sdružení firem PORR  a.s., EUROVIA CS, a.s. a SMP CZ, a.s. ze skupiny VINCI Construction. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru