Foto: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Odbor životního prostředí chomutovského magistrátu a Technické služby města Chomutova se i v letošním roce ujaly organizace akce Ukliďme Chomutov. V rámci úklidu byly naplánované dvě trasy pro dobrovolníky a na konci akce na všechny čekala odměna v podobě teplého občerstvení.

V sobotu 6. dubna se uskutečnila celostátní dobrovolnická akce Ukliďme Česko, která je zaměřená na úklidy černých skládek a drobného nepořádku z přírody, měst a obcí. „V letošním roce se povedlo v Chomutově sesbírat 4 810 kilogramů odpadu. Město Chomutov a především naše chomutovská příroda děkuje všem zúčastněným,“ okomentovala Dagmar Mutinská, vedoucí odboru životního prostředí.  Úklidu se zúčastnil primátor města Marek Hrabáč spolu se svými náměstky Milanem Märcem a Milanem Petrilákem, chomutovští radní a zastupitelé, zaměstnanci Magistrátu města Chomutova a také občané města.

Pro dobrovolníky byly i letos připravené dvě trasy úklidu. Start byl vždy na parkovišti u areálu Domovinka, odkud účastníci vyrazili až k železničnímu přejezdu a zpět po cyklostezce podél kolejí a hřbitova Horní Ves. Druhá cesta vedla k viaduktu a za ním vpravo do ulice Alešova až po lokalitu Významného krajinného prvku U Filipových rybníků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru