I děti zažívají často bezvýchodné situace. Nově jim pomůžou v nově otevřeném centru. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov – Odborníci už několik let upozorňují, že odborná pomoc pro děti trpící různými duševními útrapami je téměř nedostupná. Stav se rapidně zhoršil po opatřeních, která všechny izolovala v době pandemie koronaviru. V Chomutově se nicméně s novým orkem otevřelo nové zařízení, a to Centrum duševního zdraví pro děti a mládež. 

Poradna se zaměřuje na pomoc dětem od 7 až do 18 let. Centrum nabízí pomoc a podporu dětem a mladistvým v náročné životní situaci a společně s jeho rodinou pro ně hledá to nejlepší řešení. Hlavním posláním služby je zvýšení kvality života dětí a mladistvých s duševním onemocněním a zajištění včasné péče tak, aby se dalo předejít i dalšímu rozvoji duševního onemocnění, nebo případné hospitalizaci dítěte. V případě hospitalizace centrum také pomáhá dítěti v zotavení a znovuzačlenění do běžného života. 

Veškeré potřebné informace můžete najít na webu centra , které sídlí ve Školní ulici čp. 5336 ve 4. podlaží. Bezplatná služba je poskytována ambulantní formou přímo ve středisku služby, nebo terénní formou v přirozeném prostředí klienta (domov, školské zařízení, kavárna, park). Kontaktovat sociální pracovníky lze na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 778 980 756. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru