Při charitativním adventu se vybralo více než 165 tisíc korun. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Přes 165 tisíc korun! Tolik věnovali na charitativní účely účastníci jirkovského charitativního adventu. Výtěžek tak pomůže i v tomto roce, konkrétně čtyřem těžce nemocným dětem z Jirkova. Peníze poputují k Teodorce, Toníkovi, Kubíkovi a Zdeněčkovi.

„Poděkování patří všem, kteří jakkoli přispěli," těší starostku Jirkova Danu Havlátkovou Jurštakovou. 

Získané peníze si na podpůrné terapie rozdělí tyto děti:

Teodorka, která trpí Rubinstein-Taybiho syndromem. Uhradí se jí ergoterapie, která zlepšuje její komunikaci a samostatnost. Díky práci na terapii dokázala dívenka poprvé skočit, popoběhnout, ovládnout emoce. 

Toník, který má dětskou mozkovou obrnu a trpí epilepsií. Dorozumívá se jen kývnutím hlavy, nedokáže sám sedět ani chodit, sám se nenají. Peníze využije na ergoterapii, kterou pravidelně potřebuje. 

Kubík, který trpí vývojovou dysfázií smíšeného typu. K dospělým je zpočátku stydlivý. Je veselý, ale dost často neposlouchá. I jemu příspěvek pomůže uhradit ergoterapii. 

Zdeněček, kterého přemohla vzácná genetická vývojová vada a také neurologické poškození mozku. Chlapec je odkázaný na invalidní vozík a musí pravidelně rehabilitovat. Pomáhá mu delfinoterapie.

Delfinoterapie pomáhá Zdeněčkovi se vzácnou vývojovou vadou. Ilustrační foto

Do jiné sbírky se zapojili úředníci městského úřadu. Ti mezi sebou tradičně pořádají sbírku pro psí útulek. Každý rok se jim podaří vybrat vždy o něco více korun. Částka se posledním příspěvkem vyšplhala na 7 792 korun (rok před tím činila 7 463 korun).

„Prostřednictvím sbírky se vždy snažíme pejskům dopřát kvalitnější krmivo, a proto jsme za většinu vybraných peněz nakoupili suchou potravu. Smutným faktem je, že v útulku přebývají spíše starší a nemocní psi, kteří zde velmi často dožívají. Proto se každý rok při výběru granulí zaměřujeme především na toto osazenstvo," vysvětlil mluvčí Jirkova Vladimír Vacula.

Letos se ze sbírky pořídily 3 pytle odlehčených granulí Fitmin For Life ligth & senior, 2 pytle granulí pro dospělé psy Fitmin For Life s příchutí hovězí a masový mix a pytel Brit jehněčí. „A aby hafani měli i něco na zub, doplnili jsme tento závoz várkou pamlsků, jako jsou sušené plíce, rybičky, králičí ouška, kachní prsíčka, záouška, rolky, slepičí pařátky, kalciové tyčky a další," dodal Vacula.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru