Michal Geier. Foto: David Handl
Sport

Ostrov – Narodil se jako zdravé dítě, ještě před nástupem do školy se ale začaly objevovat první zdravotní problémy jako bylo pálení v nohách a zkrácené šlachy. Poté následovalo jedno vyšetření za druhým. Až v pražské motolské nemocnici lékaři Michalovi i jeho rodičům sdělili krutou diagnózu – nádorové onemocnění míchy v oblasti bederní.

Po operaci, kdy Michalovi lékaři odstranili kus nádoru, následoval kolotoč dalších vyšetření a rehabilitací. „Doktor říkal, že budu na vozíku, naštěstí to dospělo do takové fáze, že se postavím na nohy, a ještě chodím. A za to jsem rád,“ popsal náročné období parahokejový útočník.

2305para2 adeda

Michal Geier. Foto: David Handl

Přesto, že měl Michal částečně omezenou hybnost, nevzdal to. Sport ho vždy bavil a snažil se vyrovnat sportovně i svým kamarádům. „Běhal jsem za barákem s hokejkou, na písku jsme hráli hokejbal, fotbal, tenis a mě to všechno bavilo,“ vzpomíná Michal Geier.

Zlom nastal, když ve škole měl besedu Tomáš Kvoch, legenda a průkopník českého parahokeje. „On nemá nohy a vyprávěl, co všechno dělal. Tak jsem se dozvěděl, že něco takového jako parahokej je, a že se rozjíždí klub v Karlových Varech,“ řekl Geier s tím, že začátky ale nebyly vůbec jednoduché. „Naučil jsem se jezdit až po několika letech. Teprve druhý rok jsem se naučil zatáčet na druhou stranu,“ vypráví s úsměvem.

2305para1 14f4c

Michal Geier. Foto: David Handl

Parahokejová reprezentace, kde Michal hraje v útoku, se před několika dny vrátila z mistrovství světa z Calgary v Kanadě, odkud přivezla po urputném boji s Čínou opět po roce bronzové medaile. „Určitě jsme s výsledkem spokojení, pro nás to byla obhajoba bronzu z předchozího roku, o to to bylo těžší. Kdybychom bronz nezískali, brali bychom to jako neúspěšnou sezónu. Obhajoba byla těžká a jsem rád, že to tak dopadlo,“ zhodnotil výkon na mistrovství Michal s tím, že právě tyto bronzové medaile pro něj mají největší hodnotu ve sportovní kariéře.

Díky hokeji se seznámil se svou současnou manželkou, se kterou má jedenáctiletá dvojčata. „Na holky kvůli sportu nebyl čas, nebral jsem to vůbec cíleně, manželka se vrátila ze zahraničí ze studií a v klubu začala dělat fyzioterapeutku,“ řekl parahokejista.

2305para4 cb77a

Michal Geier s rodinou. Foto: archiv Michala Geiera.

Michal Geier, který patří mezi ikony parahokeje, kromě mistrovství světa byl i několikrát na paralympiádě a je také i držitelem ceny Zlatá hokejka, zatím o konci kariéry nepřemýšlí. „Já už tam ten konec vidím, ale nepřemýšlím úplně nad tím, co dělat. Mám v hlavě to, že se budu věnovat něčemu jiného než sportu,“ dodal na závěr Michal s tím, že pokud by přišla nabídka pomáhat v reprezentaci nebo zůstat u parahokeje, určitě by jí zvážil.

O spoluhráči Michala, Filipu Veselém, který s ním trénuje v týmu, jsme psali ZDE.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru