Žhavé nedělní odpoledne! Známe oficiální naměřené rekordy v Ústeckém kraji
Ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Máme za sebou tropický víkend. V sobotu teploty místy přesahovaly 35 °C, v neděli dokonce padl červnový rekord (38,9 °C).

Nejtepleji bylo v Řeži u Prahy-Husinci a to 39,0 °C a přepisovaly se tabulky s rekordy na mnoha dalších stanicích včetně Prahy-Klementina, kde bylo 36,8 °C. Jaké horko panovalo na měřicích stanicích v Ústeckém kraji?

Český hydrometeorologický ústav vydal přehled nejvyšších teplot naměřených v průběhu včerejška na našem území. U všech stanic v Ústeckém kraji došlo k pokoření rekordu k 19. červnu. V Doksanech panovalo v 15.50 hodin 38,9 stupně Celsia, šlo o druhou nejvýše naměřenou teplotu v ČR. Také v Kopistech bylo naměřeno přes 38 stupňů, a to o jednu desetinu.

Teplice hlásily 37,9 °C, v Ústí nad Labem ve Vaňově bylo o jednu desetinu stupně méně. V Žatci se rtuť na teploměru vyšplhala v 15.40 hodin na 37,3 °C. Děčín zaznamenal rovných 37 stupňů. Stanice v Tušimicích naměřila 36,3 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru