Chystáte se koupat k jezeru Most nebo na Miladu? Poradíme, jak zjistíte aktuální teplotu vody
Jezero Most. Ilustrační foto
Zajímavosti

Most, Chabařovice - Jezero Most, rekultivovaná plocha po hnědouhelném lomu na okraji města Mostu, se stala hned po zpřístupnění veřejnosti oblíbenou rekreační lokalitou. Láká zejména průzračně čistou vodou. Obdobně je na tom o něco déle otevřená krajina u jezera Milada na Ústecku.

Letního počasí avizovaného na tento víkend, kdy teploty přesáhnou 30 stupňů Celsia, využijí stovky lidí, aby přijely k jezerům za vodními radovánkami. Jaká je ale teplota vody? Aktuální hodnoty přináší státní podnik Diamo na webu věnovaném jezerům. Ve vodách jsou totiž umístěna měřící čidla.

Podle hodnot zveřejněných v době vydání článku (najdete je na tomto odkazu), to znamená před devátou hodinou ranní, je teplota vody v jezeře Most 22,8 stupně Celsia. A srovnání: na jezeře Milada u Ústí voda nedosahuje ani dvaceti stupňů Celsia.

Jezero Most má rozlohu 309 hektarů. V nejhlubším místě má 71 metrů a voda je průhledná až na vzdálenost osmi metrů.

Jezero Milada má rozlohu 252 hektarů. Hluboké je nejvíce 25 metrů. Průhlednost vody je tam aktuálně zhruba na šesti metrech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru