OBRAZEM: Přeříznutá noha v lese i přelet mezi věžemi. Záchranáři prošli zajímavým cvičením
Jedno ze stanovišť Rallye Ostrov 2022. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Ostrov u Tisé - Záchranáři po dvouleté pauze opět prověřili nejen své medicínské znalosti a dovednosti, ale také psychickou a fyzickou odolnost. Od středy 8. června se v průběhu dvou dnů konal 7. ročník Metodického cvičení složek IZS Ústeckého kraje „RALLYE OSTROV 2022“.

Letošního cvičení se zúčastnilo 14 posádek napříč ZZS Ústeckého kraje v součinnosti se složkami IZS Ústeckého kraje a členy horské služby. „Posádky musí řešit těžké úkoly v terénu. Závažné úrazy, kombinované navíc ještě například s vážným onemocněním nebo dalšími komplikacemi. Na to musí při stanovování diagnózy přijít, aby jej mohli správně ošetřit a vyléčit. Jsou pro ně připraveny různé nečekané situace vycházející z reálných zásahů z minulosti. Navíc je na ně vytvářen neustále tlak, musí prokázat, že umí pracovat ve stresu,“ popisuje náročné cvičení mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Cvičení připravila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje. Záchranáři museli projít desítkou stanovišť s různými situacemi. Šlo třeba o resuscitaci dítěte, zásah u potápěče, který při ponoru utrpěl mrtvici, nebo simulovanou nehodu sanitky. Poradit si s vážným úrazem nohy lesního dělníka v nepřístupném terénu, který byl navíc cukrovkář. I to byl jeden z úkolů. Cvičení zavedlo záchranáře i ke stanovišti nazývanému Dvě věže, kde je čekal přejezd na laně nad údolím a následné slanění zpět na zem. Podívejte se na snímky našeho fotoreportéra Tomáše Straky.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru