Teplárníci se v roli zahradníků osvědčili. Areál dětského domova v Peci je zase jako ze škatulky
Foto zdroj: United Energy
Zajímavosti

Vysoká Pec - Místo počítače hrábě, místo ovládání kotle sekačka a místo řízení firmy řízení kolečka. Na jeden den v roce mohou zaměstnanci teplárenských společností vyměnit svá běžná povolání za dobrovolnickou práci pro neziskovou organizaci a stát se někým jiným. Pracovali už na mnoha místech, ale Dětský domov ve Vysoké Peci na Chomutovsku je jejich srdeční záležitostí. A tak se do něj teplárníci pravidelně vracejí.

Na dvanáctém Energickém dni bylo práce opravdu dost. „Mimo tradičních činností, jako je čištění bazénu, pletí záhonků, sekání trávy a nátěrů, čekal naše muže úkol vybudovat parkovací stání pro tři auta. A samozřejmě jsme zasadili strom, symbol naší energie,“ sdělila Miloslava Kučerová, tisková mluvčí společností a organizátorka dobrovolnické akce.

„Energický den je jednak o pomoci potřebným, ale také je to vytržení našich zaměstnanců z každodenní rutiny. Vedle sebe pracují lidé z různých míst v teplárně, kteří se běžně nepotkávají. Při práci tu můžeme probrat i věci, ke kterým se normálně nedostaneme. Spojit příjemné s užitečným je perfektní věc,“ komentoval akci Petr Horák, ředitel teplárenské společnosti, momentálně ve funkci řidiče kolečka. Činnost si pochvalují i ostatní pracanti. „Baví mě, že je hned za mnou vidět výsledek,“ potvrzuje radost z práce zahradnice a spisová manipulantka v jednom Lucie Zelenková.

„Je to pro nás veliká pomoc. Dobrovolníci si naplánují práci, kterou potřebujeme udělat a na kterou bychom vydali mnoho peněz, protože bychom si museli najmout firmy. A navíc bychom museli dělat výběrové řízení, takže i časová úspora je veliká, a my si toho moc vážíme,“ prozradila v zahradě domova zástupkyně ředitele Věra Malimánková. Právě velká zahrada, která dovoluje dětem z domova trávit množství času venku, je pro jediného údržbáře domova velkou zátěží. A tak i on byl s výsledkem zásahu zaměstnanců teplárny víc než spokojen.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru