Kde nakoupíte o Štědrý den? Penny už oznámilo, že neotevře, Tesco hlásí do 11 hodin
Ilustrační foto
Zajímavosti

ČR - Ačkoliv zákon umožňuje mít 24. prosince dopoledne otevřeno, všichni zaměstnanci Penny budou mít stejně jako v uplynulých letech na Štědrý den volno. Všechny prodejny Penny tak zůstanou v tento sváteční den zavřené.

„Rozhodli jsme se tak i v této nejisté době, kdy nevíme, co nás do konce roku ještě čeká. Jsou chvíle, kdy je potřeba dát přednost lidem, přestože tržby v tento den bývají vysoké. Pro všechny z nás jsou rodina a nejbližší, tím nejcennějším, co v našich životech máme. Právě oni nám pomáhají vytvářet domov a zázemí a jsou nám oporou. Proto chceme na Štědrý den dát našim lidem možnost věnovat svým rodinám svůj čas. Proto jsme se i v této náročné době jako jediný řetězec u nás opět rozhodli nechat 24. prosince všechny naše prodejny po celé zemi zavřené,“ vysvětluje tento krok Radek Hovorka, jednatel Penny, a dodává: „Je to i poděkování všem našim zaměstnancům za práci v dnešní náročné době. Už více než rok pracují v neustále se měnících podmínkách, zajišťují nejen spokojenost, ale i bezpečí našim zákazníkům. Každý den se musí vyrovnávat s náročnými úkoly, a to nejen po fyzické, ale zejména po psychické stránce. To, co se děje okolo nás, se promítá i do jejich osobních životů, a právě proto chceme, aby naši lidé měli čas strávit svátky se svými rodinami bez toho, aby museli myslet na pracovní povinnosti.“

Na 400 prodejen Penny tak zůstane v nejvýznamnější den v roce, 24. prosince, zavřených, což oceňuje i Renáta Buriánová, prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb: „Každý si zaslouží v dnešní těžké době strávit sváteční chvíle v kruhu nejbližších a volno, které Penny v posledních letech na Štědrý den svým lidem dává, znamená pro více než šest tisíc rodin jeho zaměstnanců, že po předvánočním shonu i náročném roce mohou strávit Štědrý den se svými nejbližšími. V našem oboru je to ojedinělá forma poděkování, a o to je toto rozhodnutí cennější.“

Naproti tomu Tesco oznámilo, že jeho supermarkety, hypermarkety, prodejny expres i čerpací stanice budou mít otevřeno 24. prosince do 11 hodin. Další řetězce ještě přesnou otevírací dobu neoznámily.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru