Skupina ČEZ pomohla na severu Čech rozsvítit vánoční stromy v padesáti obcích
Ilustrační foto: ČEZ
Zajímavosti

Severní Čechy – Přesně v padesáti městech a obcích se i letos díky podpoře Skupiny ČEZ rozzáří na severu Čech nazdobené vánoční stromy. Energetická společnost totiž většině z nich opětovně a některým nově přispěla na nákup osvětlení a vánoční výzdoby. Po zrušených adventních trzích, tak alespoň výzdoba bude připomínat blížící se Vánoce. Celkem tak zahájí adventní čekání na Ježíška na 372 místech po celé České republice, bohužel již po druhé mnohde on-line.

„Nebyl to pro nikoho jednoduchý rok a nový nápor epidemie klade na psychiku lidí obrovskou zátěž. Proto jim chceme během Adventu nabídnout vzpruhu alespoň prostřednictvím krásné výzdoby, která potěší oči a snad i ducha. Zájem obcí o tento projekt každoročně stoupá. Díky němu nemusí zastupitelé příliš utrácet z obecní pokladny, a přesto mohou svým obyvatelům nabídnout kvalitní zážitek,“ říká vedoucí komunikace Skupiny ČEZ Ladislav Kříž. Jak dodal, adventní podpora měst a obcí probíhá letos již počtvrté, přičemž jejich letošní počet (372) je o pětinu vyšší než ten loňský.

Pouliční výzdoba a krásně nasvícené stromečky na náměstích budou i letos zachraňovat vánoční atmosféru. Alespoň to tak aktuálně vypadá v návaznosti na současné ochranná proticovidová opatření. Konkrétně na severu Čech přispěla společnost na výzdobu a slavnostní rozsvícení vánočních stromů 41 v Ústeckém a 9 obcím v Libereckém kraji. Je to celkem o 13 obcí více než v loňském roce.

Ústecký kraj: Bečov, Bechlín, Bílina, Blažim, Březno u Chomutova, Děčín, Dolní Poustevna, Dolní Podluží, Duchcov, Horní Beřkovice, Horní Jiřetín, Chabařovice, Chlumec, Chomutov, Jiřetín pod Jedlovou, Kadaň, Klášterec nad Ohří, Kovářská, Krásná Lípa, Kryry, Libkovice pod Řípem, Libouchec, Ledvice, Lenešice, Lubenec, Málkov, Měděnec, Místo, Most, Perštejn, Postoloprty, Povrly, Spořice, Šluknov, Štětí, Teplice, Trmice, Vejprty, Velké Chvojno, Výškov a Ústí nad Labem.

Liberecký kraj: Bílý Kostel nad Nisou, Česká Lípa, Hrádek nad Nisou, Kravaře, Semily, Sloup v Čechách, Tatobity, Zákupy a Železný Brod.

Ve většině z nich se rozzáří vánoční stromy už tento víkend. Kvůli zpřísněným hygienickým opatřením to ovšem bude bez naplánovaného kulturního programu a tradičního zahájení vánočních trhů. Tedy bez stánků s perníčky a svařákem, ale třeba i s vánočními ozdobami a nabídkou originálních dárků pod stromeček; bez uměleckých vystoupení dětí, místních i přespolních umělců, společného zpívání koled a podobně.

Zatímco někdo si čekání na Ježíška krátí vyjídáním čokolád z adventních kalendářů, příznivci aktivního pohybu se mohou zapojit do adventní soutěže charitativní aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Každý víkend na ně čeká sportovní výzva nebo kvízová otázka, více na www.facebook.com/EPPpomahejpohybem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru