Když jsou povodně, teče tudy voda. Teď na Nechranické přehradě opravují část bezpečnostního přelivu
Úpravy bezpečnostního přelivu. Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Nechranice – Na Nechranické přehradě, konkrétně na bezpečnostním přelivu, pokračuje rekonstrukce. Práce pokračují na pravém poli přelivu.

„Zaměňuje se tam způsob hrazení přelivu. Původně tam byl uzávěr hydrostatický segment a nyní tam bude klapka,“ řekl mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Rekonstrukce potrvá tři roky, hotovo by mělo být před koncem roku 2024. Voda se bude v průběhu rekonstrukce odpouštět spodní výpustí. V případě povodní použijí vodohospodáři střední a levé pole bezpečnostního přelivu. „V případě nouze můžeme použít i to pravé, které se opravuje, ale pak by se na nějaký čas musela rekonstrukce zastavit,“ dodal Svejkovský.

Nechranická přehrada je největší přehradní nádrž v povodí Ohře a pátou největší na našem území. Její hráz o délce 3 280 metrů je nejdelší sypanou hrází v Evropě a svým objemem 9,5 milionu m3 patří mezi největší evropské sypané hráze

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru