Pojišťovna vydala přehled nejkritičtějších míst na silnicích, pět takových je i v Ústeckém kraji! Kde zpomalit?
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Zajímavosti

ČR, Ústecký kraj - Allianz pojišťovna vydává již 11 let v řadě přehled nejrizikovějších úseků na silnicích v ČR za poslední tři roky a nyní přichází s novými daty. Na druhém skončila křižovatka v Ústí nad Labem. Jaká jsou další riziková místa v Ústeckém kraji?

Aktualizovaná analýza vychází z databáze všech dopravních nehod v České republice evidovaných Policií ČR. Pracuje s místy nejčastějších dopravních nehod s následky na zdraví v letech 2018–2020. Posuzovány byly havárie na dálnicích a silnicích I. třídy.

Podmínkou pro zařazení konkrétního úseku do statistiky Automapy Allianz bylo, že na dané komunikaci se za poslední tři roky přihodily minimálně dvě na sobě nezávislé dopravní nehody s vážnými zdravotními následky a současně mezi těmito tragickými místy nebyla vzdálenost větší než 200 metrů. Nejhůře dopadl Jihomoravský kraj, Ústecký se umístil na 2., 5. a 15. příčce.

Na druhém místě skončila křižovatka poblíž železničního mostu v ulici Přístavní v Ústí nad Labem. Zde se v letech 2018–2020 stalo celkem 38 nehod se třemi vážnými zraněními. Z celkem 15 nehod si lidé odnesli zdravotní následky – lehce se zde zranilo 32 osob.

Další riziková místa v Ústeckém kraji

Druhým nejnebezpečnějším místem v kraji a 5. v celé ČR se stala křižovatka ulic Všebořické a Dukelských hrdinů v Ústí nad Labem. Odehrálo se zde celkem 22 nehod, z toho dvě vážné. Dva lidé se zde těžce zranili a 17 lehce.

Dvanáct nehod se v letech 2018–2020 odehrálo na křižovatce ulic Osvobozené a Ciboušovské v Miřeticích. Tři lidé si z nich odnesli vážná zranění, 7 lidí se zranilo lehce. Lokalita skončila celostátně na 15. příčce, v kraji na třetí.

Na čtvrtém místě v Ústeckém kraji skončila křižovatka silnice I/30 s ulicí U Dálnice severozápadně od Ústí nad Labem v Chlumci u Chabařovic. Stala se svědkem deseti nehod, z nichž jedna skončila úmrtím a jedna vážným zraněním.

Pátou příčku v regionu obsadila křižovatka ulic Uhelná a Hankova v Děčíně, místní část Podmokly. V posledních třech letech se zde stalo osm nehod, dva lidé se při nich těžce zranili.

Nejkritičtější místa na silnicích v ČR v letech 2018–2020

V žebříčku 20 nejrizikovějších lokalit v Česku figurují některé regiony vícekrát. Nejhůře dopadly kraje Jihomoravský, Jihočeský, Moravskoslezský, Středočeský a Ústecký, které jsou za období 2018–2020 zastoupeny každý hned třikrát. Oproti tomu se pět krajů tentokrát v TOP 20 vůbec neumístilo.

0411tabulka

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru