ORLEN Unipetrol patří mezi tři nejlepší Zaměstnavatele roku v Ústeckém kraji
Převzatá cena. Foto: ORLEN Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov - Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol zaměstnává bezmála 5 000 lidí, z toho přes 2 600 v Ústeckém kraji. Péče o zaměstnance je proto dlouhodobou prioritou, což vyplývá i z výsledků soutěže Zaměstnavatel roku 2021. ORLEN Unipetrol obsadil v této nezávislé soutěži třetí místo v Ústeckém kraji.

Hodnocení Zaměstnavatel roku se již devatenáct let zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Smyslem je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Součástí oceněné personální strategie ORLEN Unipetrolu je vedle péče o zaměstnance i intenzivní podpora českého školství a vzdělávání.

„Zaměstnavatel roku je prestižním oceněním, kterého si velmi vážíme. V Ústeckém kraji, konkrétně v Záluží u Litvínova, se nachází náš největší výrobní závod. Ocenění je důkazem, že se nám zde daří uspokojit potřeby našich zaměstnanců a i přes náročné pandemické období neustále zlepšovat péči o jejich profesní a osobní rozvoj,“ komentuje zisk třetího místa v regionu Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

„Výsledky soutěže Zaměstnavatel roku prokazují, že ORLEN Unipetrol dokáže úspěšně konkurovat na místním trhu práce a ve většině ukazatelů výrazně převyšuje obvyklou úroveň,“ vysvětluje ředitel Pavel Hulák z pořádajícího Klubu zaměstnavatelů a dodává: „Do skóre nezávislého hodnocení dle mezinárodní metodiky se promítá odměňování, vzdělávání a kariérní rozvoj. Na druhé straně významnou roli hrají i hospodářské výsledky.“ Klub zaměstnavatelů vyhlásil třetí místo ORLEN Unipetrolu v Ústeckém kraji na základě komplexního hodnocení přihlášených firem. Hodnocení probíhá podle metodiky společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Cílem soutěže pořádané již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům.

ORLEN Unipetrol v Ústeckém kraji dlouhodobě prosazuje moderní trendy v přístupu k zaměstnancům. Kromě klasických nástrojů od široké palety benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje klade velký důraz na účast zaměstnanců v projektech firemní společenské odpovědnosti. Do této oblasti patří dobrovolnické dny, Běžecký klub zaměstnanců nebo ekologické projekty jako vysazování ryb do Bíliny. Skupina však nezapomíná ani na podporu českých škol a studentů. Společně s Nadací ORLEN Unipetrol propaguje chemii a finančně pomáhá stovkám studentů a pedagogů a desítkám středních a vysokých škol. Za čtyři roky fungování rozdělila Nadace ORLEN Unipetrol v rámci grantových programů téměř 16 milionů korun a na všechny projekty v oblasti vzdělávání vynaložila bezmála 18 milionů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru