VIDEO: Novinky u jezera Most! Přibude další občerstvení, lavičky i koše
Jezero Most si lidé velmi oblíbili. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Jezero Most má za sebou první koupací sezonu. Otevřeno bylo více než před rokem a za tu dobu se stalo návštěvníky vyhledávanou lokalitou. Město Most pokračuje ve zvelebování prostoru hlavní pláže a novinky připravuje i na příští rok.

"První sezona na jezeře Most byla úžasná, jsme spokojení, že jezero Most se stalo hlavním návštěvním místem u nás ve městě. Jsme za to velmi rádi a budeme se snažit za to návštěvníky odměnit tím, že budeme jezero stále více zatraktivňovat," říká náměstek primátora Marek Hrvol.

Město dokončilo práce na první fázi veřejného osvětlení směrem k parkovišti. "Rovněž se snažíme zatraktivnit území kolem občerstvení. Položili jsme tam travní koberec, což si myslím návštěvníci také ocení. Do konce roku bychom chtěli instalovat dlouho diskutované lavičky a koše," uvedl Marek Hrvol. Město na to uvolnilo více než dva miliony korun.

https://www.youtube.com/watch?v=DnpMwI_iwe8

Na březích jezera je možné vidět stavební techniku, která naváží drobnější oblázky, aby se zlepšil přístup do vody. Zasahovat budou až do dvou metrů od břehu, lidé tak budou mít větší komfort při koupání. S investicemi počítá město Most i v příštím roce.

Vzniknou další plochy na občerstvení, borovice se budou sázet i na druhé etáži pláží, kam se umístí i další slunečníky. Na jaře se budou nahrazovat uhynulé stromy. Zastřešovat se mají terasy u stánků, aby je bylo možné využívat i v chladnějších měsících roku.

Jezero Most představuje rozsáhlou hydrickou rekultivaci území zasaženého těžbou hnědého uhlí. Jeho plocha je větší než tři sta hektarů. Maximální hloubka je 71 metrů a známé je i křišťálově čistou vodou z řeky Ohře. Průhlednost je až osm metrů. V zimě se stává jedním z nejvýznamnějších zimovišť vodních ptáků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru