Líbilo by se vám i u nás? Na sídlišti v Teplicích vzniklo nové hřiště na mölkky
Zdroj: www.teplice.cz
Zajímavosti

Teplice - V Trnovanské ulici na sídlišti Šanov II v místě za lékařským střediskem vybudovalo statutární město Teplice hřiště na "finské kuželky" - hru mölkky. Slavnostně ho v sobotu 2.10. otevřeli primátor Hynek Hanza s náměstkem Jiřím Štáblem.

„Je to skvělá hra pro všechny nehledě na věk, navíc herní špalky lze koupit v každém hračkářství. A místní nadšenci pořádají pro zájemce veřejné tréninky každé pondělí a čtvrtek odpoledne.“ uvedl primátor Hynek Hanza.

Mölkky je finská házecí hra. O rozvoj této hry se velkou měrou zasadila finská společnost Tuoterengas, která od roku 1996 začala vyrábět mölkky sety a vytvořila ucelená pravidla, podle kterých se každoročně hraje i mistrovství světa. První ročník mistrovství se konal v roce 1997 a o čtyři roky později byla ve Finsku vytvořena Finská asociace hry mölkky (FIMA). V roce 2012 byl založen Český svaz mölkky, je členem FIMA.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru