FOTO: Ukradený a znovu nalezený vodník má nový kabát a znovu bafá u vody v Nemilkově
Nemilkovský vodník je po krádeži, zázračném nalezení a vyléčení zpět. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Nemilkov - Když na začátku července kdosi ukradl betonovou sochu vodníka v Nemilkově na Mostecku, místní už moc nevěřili, že se s ním opět setkají. Stal se ale téměř zázrak a díky zveřejnění příběhu v médiích se socha našla. Nyní je po opravě zpět na svém místě.

Nejprve jsme o ztrátě oblíbené pohádkové postavy posazené na okraji nemilkovské nádrže a sbírající duše do hrnečků informovali na našem webu. Poté se tématu chytila celostátní komerční televize Nova. A výsledek? Když pár dní po krádeži projížděl cyklista u obce Chouč na rozhraní Mostecka a Teplicka, všiml si v příkopu vyčuhujících nohou. A protože viděl sochu v televizi, hned si dal vše do souvislostí a kontaktoval policii. Zloději se zřejmě zalekli nečekané medializace příběhu a ukradeného předmětu se zbavili. Protože socha pár desítek kilogramů váží, nedonesli ji dále než kousek za silnici.

edeniky 159

Vodníka ale při svém loupežném nájezdu poničili. Místní obyvatelé ale postavu znovu dali dohromady a nyní již hastrman opět spokojeně kouří dýmku a hledí do rybníčku uprostřed vísky. A na lavičce vedle něj přibývají další hrnečky na dušičky. To když jede někdo kolem, přidá k ostatním svůj, udělá si fotku, a zase pokračuje ve své cestě.

edeniky 160

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru