OBRAZEM: Velikonoce na Novém Hradě chtěly vidět tisíce lidí
Aprílové počasí neodradilo návštěvníky Velikonoc na Novém Hradě. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Jimlín - Neděle velikonoční 16. dubna patřila tradičně na krajském zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun oslavě Velikonoc doprovázené dobovým jarmarkem a bohatým programem pro dospělé i děti. Každé volné prostranství v Jimlíně bylo obsazeno stovkami parkujících automobilů návštěvníků z celého Ústeckého kraje. Tisíce příchozích statečně čelily nepřízni počasí, vítr, přeháňky a chladno provázelo celou neděli.

„Jezdíme s rodinou na každou slavnost pořádanou na jimlínském zámku, je to tady vždy pěkné a toto místo jsme si oblíbili. Dnes jsme museli na cestu přibalit i deštníky a teplé oblečení, ale i tak si užíváme hezký program“ říká pan Pavel ze Žatce.

V programu zaujala diváky kapela dobové hudby Musica Candra, všichni obdivně tleskali při zábavné gymnastické show Flying Boys a vystoupení skupiny historického šermu Korbel. Ve stáncích řemeslníků všichni obdivovali rukodělné výrobky spojené s tématem Velikonoc, pomlázky i zdobená vajíčka. Lidové písně jste si mohli zanotovat v doprovodu flašinetářů, nechyběly ukázky velikonočních zvyků a soutěže pro děti.

Velikonoční jarmark a program s řadou účinkujících byl tentokrát umístěn za zámeckými hradbami, protože všechna tři nádvoří procházejí rekonstrukcí. Samotný zámek byl však plně přístupný a prohlídky velikonočně vyzdobenými zámeckými prostorami doplněné o řadu tematických výstav využily stovky návštěvníků. V květnu bude zámek Nový Hrad otevřen denně, kromě pondělí, mimořádně však bude otevřeno na státní svátky.

„Už teď se těším na novohradskou pouť, která už proběhne v opravených a rekonstruovaných nádvořích zámku, přijeďte i vy v sobotu 20. nebo v neděli 21. května,“ zve k návštěvě zámku hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Novohradská pouť se ponese v duchu barokní schwarzenberské slavnosti ke 250. výročí od zakoupení zámeckého panství Schwarzenbergy. V letošním roce si připomeneme ještě jedno výročí - 750 let od první zmínky o Jimlíně.

Fotogalerie

ji
Návštěvu oslavy Velikonoc na Novém Hradě si nenechal ujít hejtman Oldřich Bubeníček s rodinou

ji
Radní pro oblast kultury a památková péče, zemědělství, životního prostředí a venkova Jitka Sachetová se přijela mimo jiné i přesvědčit, jak probíhají opravy zámeckých nádvoří

ji
Velikonoční atmosféru čerpal i Jaroslav Dubský, předseda výboru pro kulturu a památkovou péči ZÚK

ji
Skupina velikonočně laděných animátorek se starala o zábavu mezi dětskými návštěvníky

ji
Kapela dobové hudby Musica Candra

ji

ji

ji
Gymnastická show Flying Boys

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji
Skupina historického šermu Korbel

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji

ji

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru