Největší perličky zbraňové amnestie: Policistům odevzdali dokonce i tank a samohybné dělo
Tank T-34/85. Foto: Policie ČR
Zajímavosti

ČR - Dne 30. ledna 2021 nabyla účinnosti novela zákona o zbraních, součástí novely je i zánik trestnosti nedovoleného ozbrojování, tzv. „zbraňová amnestie“, která probíhá od 30. ledna do 31. července tohoto roku.

"Když jsme točili video ke zbraňové amnestii, ve kterém jsme použili nadsázku v podobě odevzdaného tanku, tak jsme netušili, že tím inspirujeme veřejnost. Další z odevzdaných "perliček" - samohybné dělo SD-100 a Tank T 34/85," uvádí Policie ČR na Twitteru.

0704tankkz1

Samohybné dělo SD-100. Foto: Policie ČR

Oba stroje byly odevzdány v Královéhradeckém kraji, mají znehodnocené zbraňové systémy, nicméně toto znehodnocení neodpovídá současným požadavkům a dobové doklady chybí. Odevzdávající chce následně požádat o povolení „doznehodnocení“ podle stávající právní úpravy.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru