FOTO: Vtipná aplikace ukazuje, jak by obří loď zablokovala Kamenčák
Ever Given na Ohři nad kadaňskou přehradou.
Zajímavosti

Chomutov – Kdo v poslední době neslyšel o obří kontejnerové lodi Ever Given, která zablokovala na celý týden Suezský průplav a způsobila tak mnohamiliardové škody? A představovali jste si, jak by asi gigantické plavidlo vypadalo v našem domácím prostředí?

Mimořádné, i když trochu nechtěné popularity lodi Ever Given, využil Garrett Dash Nelson a vytvořil aplikaci, která vám loď v přesném měřítku přenese na jakékoliv místo na zemi. Sami si tak můžete vyzkoušet, jak by vypadala z ptačího pohledu zablokovaná třeba na Matyldě u Mostu, Kamenčáku v Chomutově, řece Ohři či na Labi v Ústí. Nebo třeba na jiném rekultivačním jezeře – Medard v Karlovarském kraji.

Vyzkoušejte si, jak se vejde na Miladu, že je stejně dlouhá jako přehradní hráz na Flájích či nová pláž na jezeru Most a že by se v klidu otočila i na Nechranicích.

Popusťte uzdu vaší fantazii. A pokud se vám podaří loď umístit na nějaké zajímavé místo, klidně nám fotku pošlete do komentářů na facebooku ?.

Foto

0304matylda

Ever Given na Matyldě u Mostu.

0304strekov

Ever Given u zdymadel na Labi pod Střekovem.

0304kadan

Ever Given na Ohři nad Kadaní.

0304barbora

Ever Given na Barboře na Teplicku.

0304medard

Ever Given na jezeře Medard u Sokolova.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru