V průmyslové zóně Joseph u Havraně začne stavba nové továrny za čtvrt miliardy
Zdroj vizualizací: Loxia
Zajímavosti

Most - Ve strategické průmyslové zóně Joseph v Havrani u Mostu bude v nejbližší době zahájena výstavba závodu na výrobu tepelných a kročejových izolací společnosti Fibran. Projekt za necelých 260 milionů korun, který se v severních Čechách stane zdrojem nových pracovních příležitostí, zrealizuje společnost Trigema. Autorem návrhu je studio Loxia.

Závod na výrobu tepelných a kročejových izolací společnosti Fibran bude mít po dokončení stavby plochu okolo 17 000 m2. Bude se skládat z výrobní haly a dalších prostor, jako jsou například kanceláře, vrátnice a ostatní vybavení. V současnosti se zde dělají terénní úpravy a příprava zázemí pro samotnou stavbu, která by měla odstartovat letos na jaře.

Jako stavební materiál se budou pro výrobní halu používat především prefabrikátované konstrukce a panelové obložení. V případě ostatních pozemních objektů se bude jednat o monolitické konstrukce v kombinaci s vyzdívkami. Při výstavbě se využijí přímo i výrobky společnosti Fibran.

Generální projektantem, architektem a autorem stavby, která se s investorem na přípravě nového areálu podílí, je společnost Loxia. Stavebním dodavatelem je společnost Trigema. Dokončení celé stavby je plánované na jaro příštího roku. Stěhování výrobní linky se ale plánuje již na léto letošního roku. Celkové investiční náklady dosáhnou 257,6 milionů korun.

„Výstavba závodu společnosti Fibran zahrnuje nejen vybudování moderního pracoviště v podobě výrobní haly s laboratořemi, ale také sídlo společnosti. Jeho součástí bude vyhlídková plošina na celý areál, která bude na střeše administrativní budovy. S Loxií, která zpracovala komplexní návrh od prvních skic až po prováděcí projekt, se Trigema aktivně podílí na úpravě některých technických řešení. Celý závod za stovky milionů korun bude stát v sousedství areálů dalších významných světových značek,“ říká Ing. Radim Šponar, obchodní ředitel stavební společnosti Trigema Building, která je součástí skupiny Trigema.

Své závody mají v průmyslové zóně v Havrani u Mostu již například americký výrobce filtrů a filtračních vložek Advanced Filtration Systems Inc., producent hliníkových hlav do automobilových motorů Nemak, značka svíček Yankee Candle či závod na výrobu okenních prvků v oblasti automotive HI-LEX Czech.

0303fibran2

Fibran paří k předním světovým dodavatelům stavebně-izolačních materiálů. Zaměřuje se především na produkty a řešení pro tepelnou izolaci, zvukovou izolaci a požární ochranu pro stavebnictví, průmysl a námořní aplikace. K zemím, kde Fibran působí, patří vedle domovského Řecka a České republiky například také Německo, Španělsko, Francie a další evropské státy.

Trigema se v oblasti stavební výroby věnuje především přípravě novostaveb, rekonstrukcím a dále pak zateplování a opláštění hal. Ze zakázek v oblasti výrobních závodů lze z minulosti zmínit například výstavbu areálu teplárny Žatec či objekt montážní a administrativní haly Driessen.

Architektonické a projekční studio Loxia působí na trhu již přes 25 let. Věnuje se celému spektru zakázek od bytových domů přes obchodní centra, veřejné budovy až po výrobní závody. Má za sebou mimo jiné areály pro Opavii, Schneider Electric nebo Valeo, a to po celé České republice a na Slovensku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru