Prvním novoročním mládětem v ústecké zoo je beránek u ovcí kamerunských
Jehňata ovce kamerunské. 2x foto: Ingrid Veselá Volfová
Zajímavosti

Krásné Březno - Příchod nového roku se v ústecké zoologické zahradě nesl v netradičním duchu. Ačkoliv je areál zoo je i nadále z důvodů bezpečnostních opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky pro veřejnost uzavřen, chod v zahradě neustává. Odměnou jsou narozená mláďata.

„Prvním novoročním přírůstkem se stal 2. ledna malý beránek u ovcí kamerunských, o tři dny později ho následovala samička a následující den se k nim přidaly dvě samičky. Díky dalším dvěma jehňatům z konce minulého roku obývá expozici Venkovských dvorek celkem šest malých oveček. Tyto odchovy pro nás nejsou překvapením, neboť ovce kamerunské se úspěšně rozmnožují pravidelně, a právě přelom roku je obdobím, kdy přicházejí mláďata na svět,“ informuje mluvčí zoo Matěj Kynšt.

Ovce kamerunské jsou mezi návštěvníky, a především dětmi, velmi populární. Jejich průchozí výběh je možné navštívit a jako jediná zvířata chovaná v zoo je mohou návštěvníci pohladit a nakrmit připravenými granulemi z blízkých automatů. Tento africký druh ovcí je často zaměňován za kozy, kterým se podobají absencí vlny.

Začátek nového roku je ideální příležitostí k rekapitulaci toho uplynulého, během kterého se událo mnoho zajímavých a významných odchovů. „Velkou radost nám udělala dvojčata nosálů bělohubých, která jsou již druhým úspěšných odchovem u tohoto druhu, jehož počátky se v naší zoo datují do roku 2016. Po více než pěti letech jsme přivítali mládě pandy červené. Jeho rodiče jsou nově sestavený pár, ve kterém panuje harmonie, a již po pěti společných měsících zplodili prvního společného potomka. V neposlední řadě připomeňme osly somálské, kteří v září loňského roku přivedli na svět dva hřebečky. Osli somálští jsou v současnosti jedni z nejohroženějších velkých savců planety,“ shrnuje mluvčí.

„Doufáme, že brány zoologické zahrady se pro veřejnost brzy otevřou a my budeme moci návštěvníky opět přivítat. Věříme, že i letošní rok přinese své plody v podobě mnoha zajímavých odchovů a společných zážitků s našimi němými přáteli,“ zakončuje Matěj Kynšt.

0701 zoo2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru