OBRAZEM: Jak funguje železniční doprava v kraji? Politik si to ověřil na vlastní kůži
Náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek. Foto v článku: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Od prosince loňského roku jezdí na železnici v Ústeckém kraji několik dopravců. Jedním z nich je také Die Länderbahn, který provozuje dlouhodobě dopravní sítě a linky hlavně na německém území. V Ústeckém kraji aktuálně zajišťuje dopravní výkony na třech tratích - jsou to linky U12, U14 a T7. O tom, jak probíhá modernizace u Die Länderbahn a RegioJet, se jel přesvědčit náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

„Při uzavření smluv se jednotliví železniční dopravci zavázali, že budou splňovat určité standarty kvality, které si my jako objednatel veřejné dopravy v kraji přejeme. Vozidla by měla do dvou let projít modernizací a inovací, aby jejich vybavení odpovídalo vozidlům jednadvacátého století,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Komínek.

Konkrétně železniční dopravce Die Länderbahn disponuje v Ústeckém kraji devíti vozidly (z toho jsou dvě záložní) typu RegioSprinter s bezbariérovým přístupem a velkými panoramatickými okny. Celkem dvě vozidla prošla plánovanou inovací. Cestující zde naleznou nové potahy na sedačkách, novou protiskluzovou podlahu, klimatizaci, Wi-Fi připojení i zásuvky. Vlakové jednotky musí také kromě moderního zařízení splňovat jednotný barevný design. Vlaky tak v našem kraji postupně zelenají.

Dalším z dopravců, který jezdí od prosince v Ústeckém kraji a inovoval své vybavení, je RegioJet. Jeho vlaky už také postupně zelenají a interiér doznal pár změnám. Jsou zde nově čalouněná sedadla, nové obložení i nová podlaha. Pro cestující je zde dostupné Wi-Fi připojení. „Společnost RegioJet zmodernizovala vlakové jednotky řady 628.2 nad rámec smlouvy, tyto vozy budou od příštího roku vyměněny za nové elektrické jednotky, ale i přesto ty stávající RegioJet vylepšil, aby poskytly cestujícím kvalitní a pohodlné cestování,“ dodal Komínek.

foto
Modernizovaný RegioSprinter v barvách DÚK společnosti Die Länderbahn

foto
Nově potažené sedačky


foto

foto

foto
Zelenají i vlaky společnosti RegioJet

foto

foto
Nové potahy v interiéru spolu s novou podlahou.

foto
Původní potahy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru