VIDEO: Firma z Krušných hor se rozšiřuje, Nanologix bude své dýchací masky prodávat i v USA
Masky firmy Nanologix. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Český Jiřetín - Špičkové dýchací masky této firmy z Mostecka mají k dispozici prezidenti několika států, nosí je v případě potřeby čeští strážníci i američtí policisté ve Washingtonu. Úspěšná společnost Nanologix, kterou najdete v Českém Jiřetíně v Krušných horách, se chystá na rozšiřování své výroby.

„Rozšiřujeme se z toho důvodu, že máme další zakázky a i z toho důvodu, že jsme otevřeli pobočku ve Spojených státech, kde máme Nanologix USA. Výroba zůstane v Čechách, produkty budeme vyvážet na americký trh,“ uvádí František Bauer ze společnosti Nanologix.

Nová výrobna vzniká v Oseku. „Chceme podpořit zaměstnanost v Ústeckém kraji. Tady jsme teď přijímali sem, co máme v Českém Jiřetíně, do Oseka budeme přijímat dalších čtyřicet až padesát lidí,“ dodává František Bauer.

https://www.youtube.com/watch?v=EixKus8z66k

Nanologix nevyrábí jen dýchací masky. Svými dalšími výrobky míří na lidi v takzvané první linii - na ozbrojené síly, policii, hasiče a další záchranné složky, pracovníky v oboru lékařství, biologie, radiobiologie a jaderné fyziky. Nyní se dojednává dodávka dýchacích masek na německou letadlovou loď či dalajlámovi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru