VIDEO: Práce okolo největšího jezera v kraji finišují! Podívejte se, jak to tam už vypadá
U jezera vzniklo i parádní dětské hřiště. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Oblázková pláž vedoucí do průzračně čisté vody, rozlehlé hřiště pro děti, parkování pro tři sta aut. Dokončena je hrubá stavba a část vybavení na jezeře Most. Hotovo zatím není, připravují se ještě další vylepšení nové rekreační lokality. Podívejte se, jak to tam nyní vypadá.

Statutární město Most dokončilo stavební práce na dětském hřišti v lokalitě budoucích pláží na jezeru Most. Jednalo se o povinnou finanční spoluúčast města k investici do oddychové pobřežní zóny (pláže, plovoucí mola). Součástí investice bylo dětské hřiště včetně mobiliáře a oplocení, převlékárny na plážích, plocha se stoly pro stolní tenis, tři hřiště na plážový volejbal.

https://www.youtube.com/watch?v=VteoqiSLs3U

„Jako první vznikla páteřní komunikace okolo jezera, silnice Most – Mariánské Radčice, dále jsou realizovány stavby, které se týkají komunikací a inženýrských sítí. A oddychová pobřežní zóna, která zahrnuje realizaci pláží a vstupních plovoucích mol,“ přiblížil František Jirásek, vedoucí odboru investic magistrátu města Mostu.

Mola se ještě musí připevnit k již hotovým kotevním blokům. Toto řešení lidem zajistí komfortní přístup do vody. Ta patří mezi nejprůzračnější u nás. Vidět je až do hloubky devíti metrů. To si mohl ověřit i mostecký primátor Jan Paparega při pohledu z výšky, když využil možnosti prohlídky z vrtulníku. „Jezero vypadá, že je ve výborné kondici. Práce, které zde probíhají, finišují. Z vrchu je vidět, že pláže jsou hotové, parkovací plochy také, je tam dětské hřiště, které vypadá velmi dobře. Myslím si, že lidé se mají rozhodně na co těšit,“ uvedl primátor Mostu Jan Paparega.

A kdy přijde onen den? Jezero, které vzniklo rekultivací bývalého hnědouhelného lomu, se otevře 12. září letošního roku. Do té doby jsou prostory poblíž vody veřejnosti nepřístupné.

Jezero Most je druhým největším umělým jezerem v Česku. Zabírá plochu 311 hektarů. Je tak větší než třeba známý Mácháč. Napouštění skončilo v roce 2014. Největším umělým jezerem ČR je Medard. Nachází se severozápadně od Sokolova. Jeho napouštění začalo v roce 2010, celková rozloha je 494 hektarů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru